Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέο σοκ στην Αμερική | Αστυνομικός σκότωσε Αφροαμερικανό πατώντας τον στον λαιμό (vd)

Νέο σοκ στην Αμερική | Αστυνομικός σκότωσε Αφροαμερικανό πατώντας τον στον λαιμό (vd)

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ο θάνατος ενός ακόμα Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Μινεάπολις της Μινεσότα, από αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα καταγράφηκε σε βίντεο! Η φρικιαστική σκηνή εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας και βιντεοσκοπήθηκε από περαστικούς που μάταια παρακαλούσαν τους αστυνομικούς να αφήσουν τον άτυχο Τζορτζ Φλόιντ. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook Live διακρίνεται ο άνδρας αυτός, πεσμένος μπρούμυτα στο έδαφος δίπλα στο περιπολικό, με έναν αστυνομικό να τον έχει ακινητοποιήσει βάζοντας το γόνατό του στον λαιμό του.

Για αρκετά λεπτά ο Φλόιντ διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, βογκά και βαριανασαίνει, ενώ ο αστυνομικός τού απαντά να κάτσει ήσυχος. Ένας δεύτερος αστυνομικός κρατάει σε απόσταση τους περαστικούς που αρχίζουν να φωνάζουν όταν ο Τζορτζ Φλόιντ σταματάει να κινείται. «Δεν αναπνέει πια, δεν κινείται, πάρτε τον σφυγμό του», ακούγεται να επαναλαμβάνει ένας άνδρας, όμως οι αστυνομικοί περιμένουν το ασθενοφόρο που φτάνει μετά από αρκετά λεπτά. Ο Φλόιντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου πέθανε λίγο αργότερα.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως ο άνδρας αντιστάθηκε στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν αφού κλήθηκαν στο σημείο επειδή κυκλοφορούσε μεθυσμένος στον δρόμο. Φυσικά, για το ότι επέμεναν να του πιέζουν τον λαιμό δεν ειπώθηκε κάτι. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στην περιοχή και άφηνε λίγα λουλούδια στο σημείο. Κάποιοι κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα: «Σταματήστε να σκοτώνετε τους μαύρους».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Μπέντζαμιν Κραμπ, έκανε λόγο για «υπερβολική και απάνθρωπη» χρήση βίας για ένα «μη βίαιο αδίκημα» και ζήτησε να σταματήσει η αστυνομία να υποτιμά τη ζωή των Αφροαμερικανών πολιτών. Ο δήμαρχος της Μινεάπολις Τζέικομπ Φρέι καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο αυτή τη «φρικιαστική» πράξη, κατηγορώντας τον αστυνομικό για «έλλειψη ανθρωπιάς». «Το να είσαι μαύρος δεν θα έπρεπε να είναι συνώνυμο της θανατικής καταδίκης», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...