Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μινεάπολη | Συνελήφθη ο πρώην αστυνομικός για τον φόνο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ (vd)

Μινεάπολη | Συνελήφθη ο πρώην αστυνομικός για τον φόνο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ (vd)
Στα χέρια των Αρχών ο Ντέρεκ Τσόβιν, ο λευκός πρώην αστυνομικός που πάτησε με το γόνατο στον αυχένα τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, κόβοντάς του την αναπνοή και οδηγώντας τον στον θάνατο - Παρέμβαση Ομπάμα: «Δεν μπορεί κάτι τέτοιο να είναι "φυσιολογικό" στην Αμερική του 2020»
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο Ντέρεκ Τσόβιν, ο λευκός αστυνομικός που πάτησε με το γόνατο τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ στον αυχένα και τον έστειλε στον θάνατο, «πυροδοτώντας» πλήθος αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ο Τσόβιν, πρώην αστυνομικός στη Μινεάπολη, συνελήφθη. Λίγο αργότερα, ξένα δημοσιογραφικά πρακτορεία ανακοίνωσαν ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία τρίτου βαθμού και για ανθρωποκτονία. 

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ, λέγοντας ότι ο θάνατος του Αφροαμερικανού άνδρα κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη δεν πρέπει να θεωρείται κάτι «φυσιολογικό» στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν πρέπει να είναι 'φυσιολογικό' στην Αμερική του 2020. Δεν μπορεί να είναι "φυσιολογικό"» δήλωσε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

«Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα έθνος που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά του, μπορούμε και πρέπει να κάνουμε καλύτερα» σχολίασε, σημειώνοντας ότι μοιράζεται την «ίδια θλίψη» που νιώθουν «εκατομμύρια ακόμη» γι' αυτό τον θάνατο, που πυροδότησε διαμαρτυρίες σε όλες τις ΗΠΑ, οι οποίες κλιμακώθηκαν σε ταραχές στη Μινεάπολη, στη Μινεσότα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της ΜινεάποληςΤζέικομπ Φρέι, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο «CBS», αναφερόμενος στον φριχτό θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, δεν δίστασε να πει ότι ο 46χρονος άνδρας δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό με τους συναδέλφους τους να παρακολουθούν το κτηνώδες θέαμα, ατάραχοι.

Ακόμη κι όταν ο Αφροαμερικανός ικέτευε να πάρει μία ανάσα με το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Τσάβιν να τον πιέζει ασφυκτικά στο λαιμό κόβοντάς του την αναπνοή. Στη συνέντευξή του, ο δήμαρχος της Mινεάπολης ζήτησε να απαγγελθεί κατηγορία για φόνο στον λευκό αστυνομικό όταν άρχισε να σχολιάζει το επίμαχο βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες. «Θα ζούσε σήμερα αν ήταν λευκός», είπε ο Φρέι για τον άτυχο άνδρα. «Δεν είμαι εισαγγελέας, αλλά επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος, ο αστυνομικός είναι αυτός που τον σκότωσε».

Η τροπή που έχουν λάβει οι διαδηλώσεις σε πολλές αμερικανικές πόλεις για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Φλόιντ, ανάγκασε τον δήμαρχο της πόλης από την πρώτη στιγμή να καταδικάσει την ρατσιστική βία και να καλέσει αστυνομικές ενισχύσεις και την συμβολή της Εθνοφυλακής προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

https://www.protothema.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...