Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θα βγει κάποιος να υπερασπιστεί τη μορφή της Παναγιάς;

Θα βγει κάποιος να υπερασπιστεί τη μορφή της Παναγιάς;

Το ερώτημα είναι βεβαίως ρητορικό, αφού όπως φαίνεται δεν θα το κάνει ουδείς. Η πρωτοβουλία του κοινοβουλίου να φωτίσει το κτήριο με φωτογραφίες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Παναγίας, την 21η Νοεμβρίου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε δήθεν προοδευτικά τρολ του διαδικτύου, τα οποία άγνωστο γιατί, εθίγησαν.

 

Μη γνωρίζοντας προφανώς την εορταστική σημασία της 21ης Νοεμβρίου εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση τόσο κατά της Βουλής των Ελλήνων, όσο και κατά του θρησκευτικού συναισθήματος του ελληνικού λαού.

Λοιδόρησαν ακόμα και τη μορφή της Παναγίας με χυδαίες εκφράσεις. Στελέχη της αριστεράς όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Νίκος Φίλης έκαναν λόγο για «στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας την απεικόνιση του κτηρίου της Βουλής με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα».

Βεβαίως δεν τους πείραξε που τα προηγούμενα χρόνια η Βουλή φωτίστηκε πολλές φορές για... σεξουαλικούς λόγους.

Εκεί ήταν όλα δημοκρατικά και πολυπολιτισμικά.

Βεβαίως για όσους κάνουν ότι δεν γνωρίζουν η 21η Νοεμβρίου, είναι διπλή εορτή. Την ημέρα αυτή η Ορθοδοξία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, ενώ τα τελευταία χρόνια ορίστηκε ως ημέρα τιμής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που παλαιότερα γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου σε ανάμνηση του τέλους του Εμφυλίου Πολέμου το 1949.

Λόγω κορονοϊού αποφασίστηκε ως ένδειξη τιμής στην Παναγία και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας που νυχθημερόν φυλάττουν Θερμοπύλες, να γίνει αυτό το δρώμενο.

Και το ερώτημα είναι εύλογο. Από πότε η ιερά μορφή της Παναγίας μας αποτελεί προσβολή στη Δημοκρατία;

Η υπέρμαχος στρατηγός που αποτέλεσε ύψιστο σύμβολο των ελληνικών επαναστάσεων είναι προσβολή;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας που έχουν δώσει το αίμα τους όταν χρειάστηκε, είναι προσβολή;

Ε λοιπόν όχι. Η καραμέλα των δήθεν προοδευτικών ανιστόρητων και των απάτριδων πρέπει να σταματήσει.

Και βεβαίως πρόκειται για τους ίδιους γελοίους τύπους που πριν από 3 μήνες, ανήμερα του 15 Αυγούστου, κατηγορούσαν τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σε ανάρτησή του έγραφε:

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της».

Σήμερα δεν βγήκε κάνεις να προστατεύσει τη μεγάλη Μάνα. Κανείς. Την άφησαν να διασύρεται στα timeline εμμονικών δήθεν ιδεολόγων που δεν σέβονται ούτε την ιστορία, ούτε τους αγώνες αυτού του λαού.

Δεν πειράζει. Όλα εδώ πληρώνονται. Και η Μάνα έχει μάθει να συγχωρεί τα παιδιά της. Βλέπεις είναι μεγάλη η χάρη της.

https://www.newsbomb.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...