Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθαίρεσης Τραμπ: «Ψυχικά άρρωστος, ανίκανος να διαχειριστεί την ήττα» (vd)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθαίρεσης Τραμπ: «Ψυχικά άρρωστος, ανίκανος να διαχειριστεί την ήττα» (vd)

Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία, έπειτα από την εισβολή οπαδών του στο Κογκρέσο συζήτησαν  μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως ανέφεραν το βράδυ της Τετάρτης (6/1) μέσα ενημέρωσης.

Οι συζητήσεις που είχαν τα μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης αφορούσαν την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται στον αντιπρόεδρο, αλλά και σε μία πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να κηρύσσουν τον πρόεδρο «ανίκανο», σε ότι έχει να κάνει με την άσκηση των καθηκόντων του, όπως μετέδωσαν τα δίκτυα CNN, CBS και ABC τα οποία από την πλευρά τους επικαλέστηκαν ανώνυμες πηγές.

 

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως καμία πρόταση, δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το CBS. Από την πλευρά τους αιρετοί αξιωματούχοι, αλλά και αρθρογράφοι μεγάλω εφημερίδων τάχθηκαν ανοιχτά  υπέρ της επιλογής αυτής, παρά το γεγονός ότι απομένουν ακόμα δύο εβδομάδες για το τέλος της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Σ΄ότι έχει να κάνει με τους Δημοκρατικούς της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, ατυοί με την σειρά τους απηύθυναν επιστολή στον Μάικ Πενς, από τον οποίο και ζητούν να επικαλεστεί την 25η τροπολογία «προς το συμφέρον της δημοκρατίας». Παράλληλα οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον απερχόμενο πρόεδρο «ψυχικά άρρωστο και ανίκανο να διαχειρισθεί και να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020».

 

Στην ίδια κατεύθυνση στρέφεται και η εφημερίδα  Washington Post, με τους αρθρογράφους της να αναφέρουν πως «ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για την πράξη της ανταρσίας», η οποία σημειώθηκε στο Καπιτώλιο, ενώ μεταξύ άλλων προσθέτουν για τον Τραμπ, ότι απέδειξε πως αντιπροσωπευει μια σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία, πρέπει να απομακρυνθεί».

Μάλιστα η βουλευτής Ιλχάν Ομάρ έκανε γνωστό, ότι σκοπεύει να παρουσιάσει νέες κατηγορίες στο Κογκρέσο, για την παραπομπή του προέδρου, όμως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι περισσότερο μακρά και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

«Ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ θα πρέπει να παραπεμφθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να καθαιρεθεί από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών» έγραψε χαρακτηριστικά η ίδια στον λογαριασμό της στο Twitter. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...