Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Με βίασε» καταγγέλλει ο Άνθης - «Συναινετικό σεξ» απαντά ο Στραβοπόδης

«Με βίασε» καταγγέλλει ο Άνθης - «Συναινετικό σεξ» απαντά ο Στραβοπόδης
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση βιασμού του νεαρού ηθοποιού Δημήτρη Aνθη από τον συνάδελφο του Νικόλα Στραβοπόδη πριν από σχεδόν 15 χρόνια σε διαμέρισμα της Ομόνοιας. Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στην Εισαγγελία και εντός των επόμενων ημερών θα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει
 
 
. Αν δηλαδή θα ασκηθούν διώξεις και ποιες θα είναι αυτές. Ο 38χρονος σήμερα ηθοποιός της δημοφιλούς σειράς «8 λέξεις» στην απολογία του αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι οι ημερομηνίες που αναφέρει ο μηνυτής δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του προφυλακισμένου πλέον σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη. «Αδυνατώ να αντιληφθώ την απέλπιδα προσπάθεια σύνδεσης δικής μου δικογραφίας με τη δικογραφία που αφορά στον κύριο Λιγνάδη. Εντύπωση μου προκάλεσε η δημόσια ανάρτηση του εγκαλούντος στο Διαδίκτυο όπου ως δικαιολογητικό λόγο της δημόσιας διαπόμπευσης μου επικαλείται ως νομικός τη σύνδεση των δύο δικογραφιών. Αναφέρει ο εγκαλών ότι υπερηφανευόμουν σε ηλικία 20 ετών, δηλαδή το 2004 που είναι ο αληθινός χρόνος της γνωριμίας μας, ότι δήθεν διέθετα υψηλές γνωριμίες στον θεατρικό χώρο ενώ ήμουν μόλις δευτεροετής στη Σχολή Εθνικού Θεάτρου και εργαζόμουν ως σερβιτόρος για να βγάζω το ψωμί μου και το χαρτζιλίκι μου. Το αφήνω στην κοινή λογική...» αναφέρει χαρακτηριστικά στην απολογία του στους αστυνομικούς.

 

Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει τις δυο πλευρές, οι οποίες μέσα από τις καταθέσεις στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών παρουσιάζουν δύο διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ιστορίας. Είναι φανερό ότι κανείς από τις δύο δεν αρνείται τη γνωριμία, διαφωνούν όμως στο είδος της σεξουαλικής επαφής. Ο καταγγέλλων κάνει λόγο για άγριο βιασμό και κακοποίηση, ενώ ο γνωστός ηθοποιός επικαλείται συναίνεση.
 
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΡΟΔΟΥΣΑΚΗΣ-2
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΔΟΥΣΑΚΗΣ: «Eχουμε δώσει πληθώρα στοιχείων, αποδεικτικών εγγράφων, μαρτυρικών καταθέσεων. Από εκεί και πέρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης»

Το μπαρ «Dadde»

Κομβικό σημείο στην υπόθεση είναι ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας όπου έγινε η γνωριμία των δύο ανδρών. Κι αυτό γιατί ο καταγγελλόμενος υποστηρίζει πως την εποχή στην οποία αναφέρεται στη μήνυσή του ο Δημήτρης Ανθης, το συγκεκριμένο μαγαζί είχε βάλει λουκέτο, περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Χαρακτηριστικά, ο Ανθης αναφέρει στη μήνυσή του: «Την άνοιξη του 2006 ήμουν τότε 22 ετών, σύχναζα σχεδόν καθημερινά στο καφέ μπαρ με την επωνυμία Dadde, που βρίσκονταν στην περιοχή του Πύργου Αθηνών όπου εργαζόταν ο αδερφός μου ως σερβιτόρος. Στο ίδιο καφενείο εργαζόταν και ο μηνυόμενος επίσης ως σερβιτόρος. Μεταξύ μας αναπτύχθηκε κοινωνική γνωριμία. Μου ανέφερε ότι φοιτούσε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και ότι ονειρευόταν να κάνει σταδιοδρομία ως ηθοποιός. Σε συζητήσεις μας συνεχώς υπερηφανευόταν για τις γνωριμίες του με πολύ σημαντικά πρόσωπα του θεατρικού κόσμου και πως είχε ιδιαίτερη σχέση με τον δάσκαλο του στη σχολή, τον οποίο μου κατονόμασε, ο οποίος είχε εκτιμήσει το ταλέντο του και του είχε υποσχεθεί να τον υποστηρίξει στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και να τον αναδείξει ως ηθοποιό».

Στην απολογία του στους αστυνομικούς, ο ηθοποιός Νικόλας Στραβοπόδης αντικρούει τα λεγόμενά του υποστηρίζοντας πως «Το εν λόγω μαγαζί με έδρα την οδό Σινώπης και Ευήνου στον Πύργο Αθηνών με τίτλο Dadde, στο οποίο εργαζόταν ο αδερφός του εγκαλούντος και εγώ, έχει κλείσει και σταματήσει την οποιαδήποτε επιχειρηματική του δραστηριότητα από τις 31 Μαρτίου του 2005. Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που σας προσκομίζω. Επίσης φαίνεται από τα έγγραφα ότι εγω εργάστηκα στην επιχείρηση ως σερβιτόρος από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2004 έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και ποτέ άλλοτε. Ως προς την εργασία μου, δηλώνω από την 1.12.2005 - 30.4.2006 εργαζόμουν ως ταξιθέτης στο θέατρο Χορν. Το δε, ωράριο μου ήταν 20:00 - 00:30 και παράλληλα φοιτούσα στο 3ο έτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου με υποχρεωτικές παρακολουθήσεις από τις 10:00 -19:45 και τρέχοντας πήγαινα να ξεκινήσω την εργασία μου ως ταξιθέτης». Στη συνέχεια, ο Νικόλας Στραβοπόδης αναφέρεται στη γνωριμία στο συγκεκριμένο μπαρ με τον Ανθη: «Με τον εγκαλούντα γνωρίστηκα από τις πρώτες ημέρες της εργασίας μου στο μπαρ στο οποίο ήταν τακτικός θαμώνας. Ενα βράδυ στα τέλη Οκτωβρίου του 2004 με ανέμενε έξω από το μαγαζί και μου ζήτησε να πάμε να περπατήσουμε μαζί. Εγώ δέχτηκα και κατηφορίσαμε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Περπατούσαμε κοντά στη μια ώρα και συζητούσαμε για την Ολυμπιάδα και το πόσο θα έχει αλλάξει η Αθήνα μετά τους Aγώνες».
 
dfg3
«Γιατί τόση κακία; Δεν έχω κάνει τίποτα», υποστηρίζει ο Λουκάς από τις «8 λέξεις», Νικόλας Στραβοπόδης


Στο διαμέρισμα

Το δεύτερο σημείο στο οποίο διαφωνούν μέσα από τις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς ο Δημήτρης Ανθης και ο Νικόλας Στραβοπόδης είναι το διαμέρισμα στην Ομόνοια όπου έγινε ο βιασμός και η κακοποίηση. Ο καταγγέλλων περιγράφει ότι «Τον Μάιο του 2006, σε ημερομηνία που δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς, ο μηνυόμενος με κάλεσε να τον επισκεφθώ στην οικία του. Φύγαμε μαζί αργά το βράδυ, μετά το τέλος της βάρδιας του στο καφέ που εργαζόταν και με οδήγησε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας την ακριβή διεύθυνση του οποίου δεν θυμάμαι».

Από την πλευρά του ο ηθοποιός υποστηρίζει πως «Πέραν του ψεύδους για τη λειτουργία του μαγαζιού που ανέλυσα ανωτέρω, εγώ, το 2006 και συγκεκριμένα την 1η Φεβρουαρίου, δηλαδή τρεις μήνες πριν από την ψευδή ημερομηνία που αναφέρει, εγώ κατοικούσα στην Αγία Παρασκευή στην οδό Τρωάδος. Με την περιοχή της Ομόνοιας που αναφέρει απολύτως ψευδώς ο εγκαλών δεν με συνδέει απολύτως τίποτα. Οχι μόνο εμένα αλλά κανέναν από το κοινωνικό και οικογενειακό μου περιβάλλον». Στις επόμενες γραμμές της απολογίας του ο Στραβοπόδης αναφέρεται στο τι συνέβη μέσα στο σπίτι. Τότε, δηλαδή το 2004, που όπως υποστηρίζει συνέβησαν τα γεγονότα και όχι το 2006 που αναφέρει ο Δημήτρης Ανθης και διέμενε στην οδό Αγκύρας στον Αγιο Παντελεήμονα. «Φτάσαμε σπίτι μου. Κάτσαμε να χαλαρώσουμε και κάποια στιγμή ο εγκαλών μου δήλωσε ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου και ζήτησε να με φιλήσει. Πήγαμε στο υπνοδωμάτιο, βγάλαμε τα ρούχα μας και ξεκίνησε η ερωτική πράξη. Ημασταν συνομήλικοι και οι δύο 20 ετών και προφανώς άπειροι. Κάναμε σεξ και μετά αισθανθήκαμε και οι δύο παντελώς αμήχανα. Του είπα ότι έχω μάθημα το πρωί και έπρεπε να ξυπνήσω και εκείνος μου είπε ότι έπρεπε να γυρίσει σπίτι του. Κατεβήκαμε μαζί κάτω, περιμέναμε ταξί, αστειευόμασταν μεταξύ μας μέχρι να έρθει το ταξί, είπαμε καληνύχτα και γύρισα σπίτι για να κοιμηθώ. Τον εγκαλούντα και τον αδερφό του, τον έχω συναντήσει τρεις - τέσσερις φορές μέσα στα 17 χρόνια που έχουν περάσει και πάντα ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου. Ουδέποτε μου έδωσαν την εντύπωση ότι κάποιος εξ αυτών είχε πρόβλημα μαζί μου και πάντα χαιρετιόμασταν με εγκάρδιο τρόπο».

Ο βιασμός;

Μια διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν οι δύο πλευρές και για τα όσα συνέβησαν στο σκοτεινό δωμάτιο του διαμερίσματος. Ο Δημήτρης Ανθης περιγράφει: «Στάθηκα στη μέση του δωματίου περιμένοντας τα ανάψει τα φώτα. Αντί για αυτό, ξαφνικά, όλως αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου, από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια μου στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και τη μυική του δύναμη η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου διότι είμαι μικρόσωμος, εντελώς αγύμναστος, και εκείνο τον καιρό και ιδιαίτερα αδύναμος ζύγιζα περί τα 50 κιλά».

Ο Στραβοπόδης απαντά με φωτογραφίες, υποστηρίζοντας ότι εκείνη την εποχή ήταν και εκείνος πολύ αδύνατος και λεπτός για να ακινητοποιήσει έναν άνδρα. «Αναφέρει ο εγκαλών στο σημείο που περιγράφει το δήθεν περιστατικό της ακινητοποίησής του από εμένα και συγκεκριμένα όσον αφορά στη σωματική μου διάπλαση που λέει χαρακτηριστικά ότι “ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου”, προσκομίζω φωτογραφίες από όταν ήμουν 20 χρόνων και παρακαλώ κρίνετε εσείς τη σωματική μου διάπλαση».

Στη συνέχεια, κόντρα και διαφορετική περιγραφή υπάρχει και για τη στιγμή της κακοποίησης. Ο μηνυτής, μεταξύ άλλων, που λόγω της σκληρότητας των πράξεων και των περιγραφών δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν, καταλήγει: «Ταυτόχρονα με έβριζε χυδαία και με απειλούσε, σαν έμπειρος εγκληματίας, ότι αν φωνάξω δεν θα βγω ζωντανός από εκεί μέσα. Αφού ολοκλήρωσε την πράξη της διείσδυσης με όλο του το χέρι, με εμένα να σφαδάζω από πόνο, με βίασε εισάγοντας και το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου». Σε αυτό το σημείο η απάντηση του Νικόλα Στραβοπόδη είναι έμμεση αφού αναφέρει ότι «το μόνο το οποίο θέλω να σχολιάσω και συνδέεται απόλυτα με το προφίλ και την αξιοπιστία του εγκαλούντος είναι το εξής. Ενώ στο κείμενο της συνέντευξης αναφέρει ότι μέχρι τη δική μας σεξουαλική επαφή δεν είχε καμία άλλη, λίγες γραμμές παρακάτω αναφέρει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από συγγενικό του πρόσωπο στα δέκα του μόλις χρόνια. Είναι τραγικό, το σέβομαι και τον λυπάμαι και για αυτό του συμπαραστέκομαι. Ομως στο πρόσωπό μου δεν μπορώ να δεχτώ τον ρόλο του μισητού του συγγενή και αδυνατώ να υπεισέλθω στην ψυχοσύνθεση και στο γιατί επέλεξε να προβεί σε αυτό το μνημείο ψεύδους σε βάρος μου καθόσον εκτιμώ ότι αυτό αποτελεί αντικείμενο άλλης επιστήμης».

Ο συνήγορος του Νικόλα Στραβοπόδη, Εμμανουήλ Ροδουσάκης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» τονίζει: «Καταθέσαμε υπόμνημα εγγράφων εξηγήσεων, καταφέραμε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα με υπεράνθρωπη προσπάθεια να συλλέξουμε όλο το αποδεικτικό υλικό, ειλικρινά αντιμετωπίσαμε τις έγγραφες εξηγήσεις σαν να επρόκειτο για ανακριτική διαδικασία. Eχουμε δώσει πληθώρα στοιχείων, αποδεικτικών εγγράφων, μαρτυρικών καταθέσεων. Από εκεί και πέρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη και θα πάμε σε ανάκριση ή αν θα αρχειοθετήσει την υπόθεση. Ο εντολέας μου είναι πολύ στρεσαρισμένος και είναι λογικό και ανθρώπινο. Mου λέει: “Γιατί υπάρχει τέτοια κακία, εγώ δεν έχω κάνει κάτι”».

https://www.protothema.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...