Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση | Λόγοι για να την επιλέξετε

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση | Λόγοι για να την επιλέξετε

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι η υποβοηθούμενη από τεχνολογικά μέσα διδασκαλία με μια μικρή ή και καθόλου φυσική παρουσία και επαφή εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου.

Οι κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των εκπαιδευτικών συστημάτων και της παιδαγωγικής και έχει οδηγήσει όλο και πιο πολλούς στο να επιλέξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση κυρίως σε ότι αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εντοπίζοντας τα θετικά της στοιχεία.

Πρώτα από όλα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δεν απαιτεί τη φυσική παρουσία του φοιτητή ή μαθητή σε μία αίθουσα και σε συγκεκριμένο χώρο. Υπάρχει ευελιξία τόσο στους χρόνους μελέτης όσο και στο μέρος όπου θα γίνει η μελέτη μιας και το μοναδικό εργαλείο που απαιτείται είναι ένας φορητός υπολογιστής ή ένα τάμπλετ.

Ένα ακόμα θετικό της, ίσως και το βασικότερο ειδικά στις μέρες που ζούμε,  είναι το συγκριτικά με άλλα προγράμματα σπουδών, μικρότερο κόστος της. Τα δίδακτρα είναι μικρότερα ενώ δεν απαιτείται η διαμονή σε άλλη πόλη όπως συμβαίνει στην περίπτωση της παραδοσιακής φοίτησης κατ’ επέκταση γονείς και φοιτητές δεν «φορτώνονται» επιπλέον λειτουργικά έξοδα.

Παράλληλα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση προσφέρει στους σπουδαστές της τη δυνατότητα να εργαστούν, να απασχοληθούν σε κάποιο εργασιακό περιβάλλον ταυτόχρονα με τις σπουδές τους, κάτι που για ορισμένους αποτελεί βασική ανάγκη.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί ακόμα οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί σε ότι αφορά το συγκεκριμένο είδος εκπαίδευσης ωστόσο το ποσοστό εκείνων που την προτιμούν αυξάνεται σημαντικά με όλο και περισσότερους να επιλέγουν αυτή τη μορφή εκπαίδευσης για τις σπουδές τους.

Β.Γ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...