Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όχι, αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει αστυνομικούς να κάνουν ελέγχους σε μαθητές!

Όχι, αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει αστυνομικούς να κάνουν ελέγχους σε μαθητές!

Μία φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου με πολλούς να ισχυρίζονται ότι δείχνει αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους για τα μέτρα προστασίας από την COVID-19 σε μαθητές.

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr εξηγεί ότι "στην πραγματικότητα, οι εικονιζόμενοι αστυνομικοί δεν βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου για να κάνουν κάποιον έλεγχο σε μαθητές, αλλά με σκοπό να διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες με περιεχόμενο κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές και γονείς."

Τι ισχύει

Τα υπό εξέταση δημοσιεύματα πλαισιώνουν την επίμαχη εικόνα με τον ισχυρισμό πως οι αστυνομικοί βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε μαθητές για τα μέτρα προστασίας από την COVID-19. Ωστόσο, το εικονιζόμενο συμβάν δεν σχετίζεται με την πανδημία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, το πρωί της ίδιας μέρας, αστυνομικοί των υφιστάμενων υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βρέθηκαν στα δημοτικά σχολεία της περιφέρειας με σκοπό να διαμοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες με περιεχόμενο κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές και γονείς. Εντός της ανακοίνωσης, εντοπίζουμε μεταξύ άλλων και την επίμαχη εικόνα η οποία διαμοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλαισιωμένη με τον υπό εξέταση ισχυρισμό. [πηγή 1][πηγή 2]

Ομοίως, στις 13 Σεπτεμβρίου υπήρξε σχετική ανακοίνωση και από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, συνοδευόμενη από παρόμοιες εικόνες με αστυνομικούς να διανέμουν το προαναφερθέν ενημερωτικό υλικό σε μαθητές.

Τέλος, συγκρίνοντας ορισμένες εικόνες μεταξύ τους, διαπιστώνουμε πως και στην υπό εξέταση εικόνα, οι αστυνομικοί κρατούν τα χαρακτηριστικά ενημερωτικά φυλλάδια που διαμοιράστηκαν σε μαθητές και γονείς στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, σύμφωνα με τα ανωτέρω στοιχεία οι εικονιζόμενοι αστυνομικοί δεν βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου για να κάνουν κάποιον έλεγχο σε μαθητές, αλλά με σκοπό να διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες με περιεχόμενο κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές και γονείς.

https://www.ellinikahoaxes.gr/

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...