Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ατελείωτος ο ... πόνος για τους τούρκους - Δημοσίευσαν χάρτη με την ματωμένη Τρίπολη για την επέτειο της Άλωσης!

Ατελείωτος ο ... πόνος για τους τούρκους - Δημοσίευσαν χάρτη με την ματωμένη Τρίπολη για την επέτειο της Άλωσης!

Αξέχαστη και ιδιαίτερη ... επίπονη είναι για τους τούρκους η τεράστια και καθοριστική νίκη των Ελλήνων υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, με την Άλωση της Τριπολιτσάς. Το Υπουργείο Εξωτερικών της τουρκίας ανάρτησε χάρτη με τη ματωμένη Τρίπολη και φυσικά βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν την πίκρα τους, παρουσιάζοντας μονόπλευρά το σπουδαίο αυτό ιστορικό γεγονός για το οποίο είναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ όλοι οι Έλληνες.

Δείτε την ανάρτηση του newsit...

 

Σε μία άκρως προκλητική ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που… θυμήθηκε την «Άλωση της Τριπολιτσάς» πριν από 200 χρόνια κατά τον αγώνα της Ανεξαρτησίας του 1821.

«Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά. Η απάνθρωπη αυτή σφαγή, στόχο είχε να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρος λεκές» αναφέρει η ανάρτηση που συνοδεύεται από γράφημα που δείχνει χάρτη της Πελοποννήσου με πληγή να αιμορραγεί στη θέση της Τρίπολης.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς ή σφαγή της Τριπολιτσάς ονομάζεται στη νεότερη ελληνική ιστορία η κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Η πολιορκία, από τις αρχές Ιουνίου 1821, και εν τέλει η άλωση (23 Σεπτεμβρίου 1821) της Τριπολιτσάς αποτέλεσαν καθοριστικό σταθμό στην πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι είχαν ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίησή της και την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων.

3 σχόλια

  • Β. Κ.
    Β. Κ. Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 16:01 Σύνδεσμος σχολίου

    αστο μανιατη ....μην σου στειλω απαντηση λογο της ημερας με κειμενα απο Ελληνες και ξενους ιστοριογραφους σχετικα γιατι θα στεναχωρεθεις....

  • anonymous
    anonymous Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 11:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Ελληνική παροιμία "ότι κάνεις λάβεις"

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 11:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι Μανιατες απελυεθέρωσαν τη Τρίπολη!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...