Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλλαγή ώρας 2021 | Θα πάμε ή όχι τους δείκτες μια ώρα πίσω;

Αλλαγή ώρας 2021 | Θα πάμε ή όχι τους δείκτες μια ώρα πίσω;

Μπήκε ο Οκτώβριος και συνήθως κάθε τελευταία Κυριακή αυτού του μήνα, γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω και περνάμε από την θερινή στην χειμερινή. Ωστόσο είναι πολλές οι συζητήσεις τον τελευταίο χρόνο για την αλλαγή της ώρας και το «πάγωμά» της.

Η Ε.Ε έχει αποφασίσει να σταματήσει η αλλαγή της ώρας και όπως λεγόταν μέχρι πριν λίγο καιρό ενδεχομένως η αλλαγή του Οκτωβρίου του 2020 να ήταν η τελευταία που γίνεται τέτοιο μήνα στην Ελλάδα.

Η πρόταση προέβλεπε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021 για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα.

 

Τελικά όμως θα αλλάξει φέτος η ώρα;

Η αλήθεια είναι πως το θέμα της αλλαγής της ώρας βρίσκεται ακόμα στον «αέρα», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Περιμένουμε να δουμε τι θα αποφασίσουν στις Βρυξέλλες, καθώς ναι μεν υπάρχει μια πρώτη προσέγγιση του θέματος και υπάρχει μια απόφαση αλλά δεν είναι νόμος ακόμα. Υπάρχει μια πρόταση.

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής της ώρας και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, 410 ψήφους υπέρ και 192 κατά. Η απόφαση δεν έχει αποκτήσει ακόμη νομική ισχύ, δηλαδή δεν έχει οριστικοποιηθεί από το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλα αυτά καθυστερούν επειδή υπάρχει διχογνωμία και διαφορετικές απόψεις μεταξύ των κρατών-μελών. Οι διαφωνίες είναι έντονες καθώς κάποια κράτη θέλουν να διατηρήσουν την θερινή και κάποια άλλα την χειμερινή. Οπότε μέχρι να αποφασιστεί κάτι οριστικό, υπάρχουν καθυστερήσεις.

Το "debate" για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα
Πολλές είναι οι συζητήσεις για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στην αλλαγή ώρας. Υπάρχουν αρκετοί που διαφωνούν, εδώ στην Ελλάδα είμαστε διαφορετικά από την βόρεια Ευρώπη.

Οι υποστηρικτές της θερινής ώρας λένε ότι με αυτό τον τρόπο εξοικονομούμε ενέργεια, υπάρχει η δυνατότητα για δραστηριότητες, σωματική άσκηση κλπ.

Αυτοί που διαφωνούν λένε ότι δεν είναι και τόσο μεγάλη και θεαματική η εξοικονόμηση της ενέργειας. Κάτι άλλο που ακούγεται είναι πως η αλλαγή ώρας κουράζει τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συμφώνησε με την πρόταση της Κομισιόν πριν από αρκετό καιρό και μένει να αποφασίσουν τα κράτη-μέλη.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 11:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Εδώ ο κόσμος καίγεται και το νινί χτενίζεται. Πρόκειται για το σημαντικότερο πρόβλημα ever

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...