Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα μυστικά της επιλογής κρέατος

Τα μυστικά της επιλογής κρέατος

Η αγορά κρέατος από κρεοπώλη είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξέρετε ακριβώς τι παίρνετε. Δείτε πώς να τον βρείτε και τι να ζητήσετε.

Δεν είναι εύκολο να είσαι κρεοπώλης στις μέρες μας, με τα σούπερ μάρκετ να προσφέρουν φτηνό κρέας που μπορεί να φαίνεται απόλυτα ορεκτικό και πειστικό στη συσκευασία του, με πολλές ετικέτες και

ισχυρισμούς σχετικά με το από πού προέρχεται το κρέας, πώς εκτράφηκε και ποια κομμάτια είναι τα καλύτερα. Αλλά αν έχετε μια ερώτηση σχετικά με το χοιρινό ή το κοτόπουλό σας, είναι απίθανο να υπάρχει κάποιος τριγύρω που να μπορεί να την απαντήσει.

Αντίθετα, οι κρεοπώλες που γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους θα πρέπει να είναι σε θέση να σας πουν όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την προέλευση του κρέατος - από ποιους κτηνοτρόφους προήλθαν τα ζώα, με τι τρέφονταν και πώς εκτρέφονταν. Εάν ένας κρεοπώλης γνωρίζει από πού προέρχεται το κρέας του, θα είναι επίσης σε θέση να σας πει πώς έχει υποστεί επεξεργασία. Για παράδειγμα, τρώω μόνο βιολογικό χοιρινό κρέας, επειδή δεν θέλω αντιβιοτικά στον οργανισμό μου. Αν θέλω βιολογικό μπέικον για παράδειγμα, μπορώ να ελέγξω ότι οι βιολογικοί χοίροι έχουν σφαγεί ξεχωριστά από τους μη βιολογικούς και ότι το μπέικον έχει επίσης ωριμάσει ξεχωριστά.

Η εύρεση ενός κρεοπώλη που εμπιστεύεστε είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά όταν πρόκειται για την αγορά χοιρινού κρέατος ή για κοντοσούβλι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα κριτήρια για να βρείτε το καλύτερο κρεοπωλείο https://roussis.com.gr/  στην περιοχή σας.

Ελέγξτε την επιλογή τους. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι διαθέτουν καλά αποθέματα και ότι προσφέρουν μεγάλη ποικιλία κομματιών. Ακόμα και αν χρειάζεστε μόνο ένα κομμάτι, θα θέλετε να ξέρετε ότι έχουν όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να χρειαστείτε στο μέλλον.

Ρωτήστε για τους τοπικούς αγρότες. Αν το κρεοπωλείο είναι τοπικό, είναι πιθανό να προμηθεύεται το κρέας του από τοπικούς αγρότες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παίρνετε κρέας από εργοστασιακή φάρμα και θα μπορείτε να υποστηρίξετε έναν τοπικό αγρότη.

Συζητήστε με το προσωπικό. Είναι όλοι φιλικοί και εξυπηρετικοί; Είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το από πού προέρχεται το κρέας τους; Φαίνονται ενημερωμένοι; Όλα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε ένα κρεοπωλείο.

Ενώ τα σούπερ μάρκετ κυριαρχούν στον κλάδο του κρέατος εδώ και δεκαετίες, πολλοί αγοραστές στρέφονται όλο και περισσότερο στα κρεοπωλεία. Δεν πρόκειται μόνο για τη φρεσκάδα και την ποιότητα (αν και αυτά είναι σημαντικά) - πρόκειται επίσης για την ποικιλία και την ευκολία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...