Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πώς να φροντίζετε και να περιποιείστε τα παπούτσια

Πώς να φροντίζετε και να περιποιείστε τα παπούτσια

Αγαπάμε τα παπούτσια και ξέρουμε ότι και εσείς το ίδιο. Τα παπούτσια είναι ένα απαραίτητο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας. Τα φοράμε καθημερινά, αλλά συχνά παραβλέπουμε τη σωστή φροντίδα τους. Το αποτέλεσμα είναι τα

γυναικεία παπούτσια να αλλοιώνονται ή να φθείρονται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Στο άρθρο που ακολουθεί θα δούμε πώς να φροντίζετε σωστά τα παπούτσια σας, ώστε να διατηρούν την καλή τους μορφή για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να είναι όμορφα για πολλά χρόνια.

Όπως λέει και η παροιμία, τα παπούτσια είναι προέκταση του σώματος, οπότε τελικά χρειάζονται περισσότερη φροντίδα απ' ό,τι νομίζουμε. Ας δούμε πώς να φροντίζετε σωστά τα παπούτσια σας, ώστε να διατηρούν την καλή τους μορφή για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να είναι όμορφα για πολλά χρόνια.

Καθαρισμός:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρύνετε τη βρωμιά και τη σκόνη με ένα υγρό πανί ή μια μαλακή βούρτσα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα διάλυμα σαμπουάν και νερού στο παπούτσι, τρίψτε το με ένα πανί και ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό. Το επόμενο βήμα είναι να τα στεγνώσετε τοποθετώντας τα σε καλά αεριζόμενο χώρο χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Το τελευταίο βήμα είναι να εφαρμόσετε ένα προστατευτικό σπρέι σε όλο το παπούτσι.

Αποθήκευση:

Αφενός, αν έχετε δερμάτινα ή φυσικά υλικά στα παπούτσια σας, μην τα βάζετε σε πλαστικές σακούλες, καθώς μπορεί να ιδρώσουν και έτσι να χάσουν τη λάμψη τους. Είναι επίσης σημαντικό να τα κρατάτε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, διότι μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους. Τέλος, προσπαθήστε να μην κρατάτε όλα τα παπούτσια σας μαζί στο ίδιο κουτί, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει τριβή μεταξύ τους και να τα καταστρέψει.

Χρήση:

Προσαρμόστε τα παπούτσια σας σιγά σιγά στις καιρικές συνθήκες. Όταν αγοράζετε καινούργια παπούτσια, μην τα φοράτε όλη μέρα σε κρύες ή υγρές καιρικές συνθήκες, γιατί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην επιφάνεια τους. Είναι καλύτερο να τα φοράτε στην αρχή για μικρό χρονικό διάστημα για να τα συνηθίσετε και στη συνέχεια να πάτε σπίτι και να φορέσετε ένα διαφορετικό ζευγάρι παπούτσια. Αποφεύγοντας την παρατεταμένη έκθεση σε νερό, διαλύτες, χημικά ή ακραίες θερμοκρασίες, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των παπουτσιών σας.

Επισκευή:

Όσον αφορά την επισκευή, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν στο σπίτι και άλλα που πρέπει να γίνουν από επαγγελματίες. Σε γενικές γραμμές καλό είναι να τα εμπιστεύεστε σε ειδικούς προκειμένου να πάντα τα παπούτσια σας σε άριστη κατάσταση.

Τα παπούτσια είναι ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας... αλλά όχι πάντα, σωστά; Γιατί αν δεν τα φροντίζετε σωστά και δεν τα προστατεύετε από τους βλαβερούς παράγοντες εξωτερικής και εσωτερικής προέλευσης, δεν θα αντέξουν για πολύ. Με καλή φροντίδα, ένα ζευγάρι ποιοτικών παπουτσιών, όπως τα γυναικεία παπούτσια MIGATO, θα σας κρατήσει διπλάσιο χρόνο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...