Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μικρή κουζίνα; Αξιοποίησε κάθε σημείο της με αυτά τα tips

Μικρή κουζίνα; Αξιοποίησε κάθε σημείο της με αυτά τα tips

Η ελληνική πραγματικότητα, όσον αφορά τα σπίτια των πόλεων, σχεδόν επιβάλλει τις μικρές κουζίνες. Η μικρή κουζίνα, όπως θα έχεις καταλάβει, δεν θέλει κόπο, αλλά

τρόπο. Σε βοηθά να την καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα, όμως, αν δεν την έχεις οργανώσει σωστά, ο καθαρισμός της θα σου γίνει πονοκέφαλος.

Πριν προχωρήσεις στην ανακαίνιση της κουζίνας σου, δες ποια σημεία θα πρέπει να προσέξεις, ώστε να τα αξιοποιήσεις πλήρως.

  1. Όλα από τη μία πλευρά

Μπορεί να βλέπεις στα social media κουζίνες ευάερες – ευήλιες και με μια νησίδα στη μέση, όμως, η ελληνική πραγματικότητα δεν «σηκώνει» τέτοια διαρρύθμιση. Για να έχεις ελεύθερο χώρο να κινείσαι, τοποθέτησε όλα τα έπιπλα κουζίνας (https://www.theodoridi.gr/) και τις ηλεκτρικές συσκευές σε μία πλευρά, ή έστω σχημάτισε το γράμμα “L”. Ο χώρος που σου μένει, μπορεί να αξιοποιηθεί για να τοποθετηθεί ένα μικρό τραπέζι, ανάλογα με το πόσοι είναι οι ένοικοι του σπιτιού πάντα.

  1. Ντουλάπια κουζίνας για κάθε γούστο

Και δεν εννοούμε σε κάθε σχέδιο και χρώμα, αλλά σε διαφορετικά μεγέθη. Τα έπιπλα κουζίνας θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες μας. Τα ντουλάπια, λοιπόν, προτείνεται να μην είναι όλα ίδιας χωρητικότητας το καθένα. Σκέψου ότι άλλο ντουλάπι θα έχει τα πιάτα, άλλο τα ποτήρια και τις κούπες, ενώ σε άλλο θα βρίσκονται συσκευές όπως είναι η ζυγαριά κουζίνας.

  1. Φωτισμός παντού

Εκμεταλλεύσου τους ανοιχτούς χώρους των ντουλαπιών ή τα όποια ανοιχτά ράφια έχεις για να προσθέσεις φώτα LED. Το φως αποκαλύπτει κρυφές γωνίες που μπορείς να αξιοποιήσεις για την αναβάθμιση της διακόσμησης μιας μοντέρνας κουζίνας (https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/ ). Φυσικά, δεν παραλείπεις να έχεις δυνατό κεντρικό φωτισμό, που θα κάνει τις νυχτερινές σου μαγειρικές «ανησυχίες» πιο ευχάριστες.

  1. Οι εσοχές δεν είναι αόρατες

Αν έχεις παλιού τύπου κουζίνα, θα βλέπεις καθημερινά μπροστά σου άπλετο χώρο πάνω από τα ντουλάπια. Σε όποιον αναλάβει την ανακαίνιση της κουζίνας σου, θα πρέπει να θέσεις ως προτεραιότητα την αξιοποίηση αυτών των εσοχών. Μερικά παραπάνω ντουλάπια που θα χωρούν αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση, δεν είναι ποτέ μια κακή ιδέα.

  1. Προσοχή στην επιλογή ηλεκτρικών συσκευών

Πέρα από το ότι θα διαλέξεις έπιπλα κουζίνας άριστης ποιότητας, θα πρέπει να κάνεις προσεκτικές επιλογές όσον αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές. Αν έχεις μικρή κουζίνα, τότε ίσως να «θυσιάσεις» κάποιες συσκευές που δεν χρησιμοποιείς συχνά και σου σπαταλούν χώρο. Μήπως είναι το πλυντήριο πιάτων ή ο φούρνος μικροκυμάτων;

Εκτός από τρόπο, η μικρή κουζίνα χρειάζεται και κάποιους συμβιβασμούς για να είναι λειτουργική στο έπακρο. Αυτό στο οποίο δεν πρέπει να συμβιβαστείς σε καμία περίπτωση είναι η χαμηλή ποιότητα υλικών κι επίπλων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...