Μπορεί η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία να βρίσκεται στην κορύφωσή της, όμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε τις σημερινές εκδηλώσεις  ύστερα από σύσταση των γιατρών, καθώς και τις δημόσιες εμφανίσεις του.

«Σήμερα, θα ξεκουραστώ στο σπίτι ύστερα από σύσταση των γιατρών μου», ανέφερε ο Ερντογάν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την αδιαθεσία που ένιωσε ξαφνικά ο Τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια live συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 7.

Η αδιαθεσία του Προέδρου σε live μετάδοση

Ειδικότερα, την ώρα που ο Ερντογάν παραχωρούσε συνέντευξη, ακούστηκαν φωνές «ω, Θεέ μου» εντός του προεδρικού μεγάρου, με τον δημοσιογράφο να ζητά άμεσα διαφημιστικό διάλειμμα και το πρόγραμμα να διακόπτεται απότομα. Δέκα λεπτά περίπου μετά το συμβάν ο Ερντογάν επανήλθε, ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές και είπε ότι είχε στομαχική διαταραχή λόγω της κούρασης που έχει προκαλέσει ο προεκλογικός αγώνας.

«Xθες και σήμερα είχαμε έντονη προεκλογική εκστρατεία. Λόγω αυτής της εκστρατείας φαίνεται πως έχω κρυολογήσει σοβαρά. Η αλήθεια είναι πως σκέφτηκα να ακυρώσω το αποψινό μου πρόγραμμα, αλλά αναρωτήθηκα μήπως αυτό παραξηγηθεί. Είπα όμως το υποσχεθήκαμε και θα πάμε. Η αλήθεια είναι πως στην έντονη εργασία μας αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Απολογούμαι σε εσάς και στους τηλεθεατές μας» εξήγησε.

Η συνέντευξη τελείωσε σε λίγα λεπτά καθώς ο τούρκος πρόεδρος ήταν εμφανώς καταβεβλημένος.

https://www.tovima.gr/