Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μόνωση ταράτσας | Σωστή εγκατάσταση και οφέλη!

Μόνωση ταράτσας | Σωστή εγκατάσταση και οφέλη!

Η σωστή μόνωση ταράτσας ενός σπιτιού είναι ζωτικής σημασίας και προσφέρει πολυάριθμα οφέλη. Μειώνει την απώλεια ψύξης και θερμότητας και βοηθά στη διατήρηση ενός άνετου περιβάλλοντος διαβίωσης καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε  διαφορετικούς τύπους μόνωσης στέγης, τη διαδικασία εγκατάστασης και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους ιδιοκτήτες.

Τύποι μόνωσης ταράτσας:

Πριν εμβαθύνουμε στη διαδικασία εγκατάστασης είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους διάφορους τύπους μόνωσης στέγης που υπάρχουν. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές περιλαμβάνουν:

Μόνωση Fiberglass: Κατασκευασμένο από λεπτές ίνες γυαλιού, αυτός ο τύπος μόνωσης χρησιμοποιείται ευρέως λόγω του ότι αποτελεί μια οικονομική λύση και έχει καλή θερμική απόδοση.

Μόνωση κυτταρίνης: Αποτελείται από ανακυκλωμένο χαρτί, επεξεργασμένο με χημικά επιβραδυντικά φωτιάς. Η μόνωση κυτταρίνης παρέχει εξαιρετική θερμική απόδοση και είναι μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Εφαρμογή της πολυουρεθάνης με ψεκασμό: Αυτός ο διογκούμενος αφρός εφαρμόζεται απευθείας στην επιφάνεια της οροφής, παρέχοντας άριστη στεγανοποίηση και μεγάλη μονωτική κάλυψη.

Ανακλαστική μόνωση: Αποτελούμενη από φύλλο αλουμινίου, η ανακλαστική μόνωση βοηθά στην αντανάκλαση της ακτινοβολίας από τον ήλιο μακριά από την οροφή, διατηρώντας το εσωτερικό του σπιτιού πιο δροσερό.

Διαδικασία εγκατάστασης :

Πρώτο βήμα είναι η αξιολόγηση της υπάρχουσας μόνωσης, εάν υπάρχει, και ο προσδιορισμός της επιθυμητής τιμής R (θερμική αντίσταση) με βάση τις κλιματικές συνθήκες και τους τρέχοντες κανόνες οικοδόμησης .

Δεύτερον, προχωράμε στην κατάλληλη αγορά μονωτικού υλικού βασιζόμενοι στις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών και τις προδιαγραφές της οικοδομής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα απαραίτητα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού ασφαλείας.

Προετοιμάζουμε καλά την οροφή καθαρίζοντας καλά την επιφάνεια που θα εφαρμοστεί η μόνωση, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα ή εμπόδια. Επισκευάζουμε τυχόν διαρροές ή ζημιές για να εξασφαλίσουμε ένα υγιές υπόστρωμα.

Η μέθοδος εγκατάστασης εξαρτάται από τον επιλεγμένο τύπο μόνωσης. Αν έχουμε ράβδους ή ρολά από υαλοβάμβακα, τα κόβουμε ώστε να χωράνε μεταξύ των δοκών της οροφής, εξασφαλίζοντας άνετη εφαρμογή. Για την μόνωση με κυτταρίνη χρησιμοποιούμε τον κατάλληλο  εξοπλισμό. Ο αφρός πολυουρεθάνης εφαρμόζεται με ψεκασμό απευθείας στην οροφή, στην συνέχεια περιμένουμε να διασταλλεί για να δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο φράγμα. Αν δεν φτάσει, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ψεκασμού. Η μόνωση πρέπει να εφαρμόζεται σωστά για να μην υπάρχει διαρροή αέρα. Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε διατηρήσει το σωστό αερισμό στην οροφή για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας.

Η μόνωση στέγης προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για τους ιδιοκτήτες της κατοικίας:

Ενεργειακή απόδοση

Ελαχιστοποιεί τη μεταφορά θερμότητας και μειώνει την ανάγκη για επιπλέον συστήματα θέρμανσης και ψύξης, οδηγώντας σε χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Με την πάροδο του χρόνου, η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας επιφέρει σταθερή εξοικονόμηση χρημάτων, καθιστώντας τη μόνωση μια καλή μακροπρόθεσμη επένδυση.

Άνετη διαβίωση

Η μόνωση βοηθά στη ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας, παρέχοντας ένα πιο άνετο περιβάλλον διαβίωσης όλο το χρόνο χωρίς διαρροές και υγρασία. Τους θερινούς ή χειμερινούς μήνες ο αέρας παραμένει δροσερός ή ζεστός χωρίς οι ιδιοκτήτες να καταναλώνουν συνέχεια ρεύμα για να κρατάνε το σπίτι κρύο ή ζεστό.

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Για τους ιδιοκτήτες που τους ενδιαφέρει η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού, η μόνωση της ταράτσας συμβάλλει σε έναν πιο πράσινο και πιο βιώσιμο χώρο διαβίωσης. Με την εξοικονόμηση ενέργειας μειώνεται το αποτύπωμα του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...