Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ποιες οι βασικές κατηγορίες υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Ποιες οι βασικές κατηγορίες υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Σήμερα, στο εμπόριο κυκλοφορούν αμέτρητες επιλογές υγρών αναπλήρωσης, τα οποία ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι σημαντικό που συμβαίνει αυτό, επειδή ο σκοπός είναι να διευκολύνει τους ατμιστές να αποφασίσουν ποιο είναι το πιο κατάλληλο σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Τα βασικά στοιχεία ενός vape juice είναι η βάση, ένα μίγμα προπυλενογλυκόλης (PG) και φυτικής γλυκερίνης (VG). Σε αυτά προσθέτονται αφιονισμένο νερό και αρωματικές ουσίες. Οι διαφορετικές γεύσεις θα επηρεάσουν την εμπειρία του χρήστη μιας που η αίσθηση που δίνουν θα προκαλέσει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι κατηγορίες και τα χαρακτηριστικά τους:

 

Καπνικά Αρώματα

Τα καλά νέα είναι πως κυκλοφορούν διάφοροι τύποι καπνικών αρωμάτων. Δείτε εδώ ποια είναι η διαφορά τους με τις υπόλοιπες κατηγορίες:

 

Χαρακτηριστικά και δημοφιλία των καπνικών αρωμάτων

Τα καπνικά αρώματα έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των ατμιστών. Κατά την μετάβαση από το κοινό τσιγάρο στο ecig, η δυσκολία βρίσκεται στο να αντικαταστήσουμε την γεύση του καπνού. Σε αυτή την κατηγορία, τα υγρά αναπλήρωσης με γεύση καπνού έρχονται να ικανοποιήσουν αυτή την ανάγκη. Για αυτό και άλλωστε είναι τα πιο δημοφιλή. Η έντονη και συγχρόνως ομαλή αίσθηση που αφήνουν τα κάνει ιδανική επιλογή για πρώην καπνιστές.

 

Διάφοροι τύποι καπνικών αρωμάτων

Πιο αναλυτικά, μπορείτε να τα βρείτε με γεύση cuban cigarillos, καπνό με νότες βανίλιας, κλασική γεύση του κοινού τσιγάρου, cookie tobacco ή καπνό με νότες βανίλιας και καραμέλας. Επόμενη επιλογή είναι τα υγρά αναπλήρωσης με ιδιαίτερη γεύση σαν πουράκι ή αν προτιμάτε κάτι πιο δυνατό, υπάρχει εκείνο με την πολύ έντονη γεύση καπνού για δυνατό χτύπημα στον λαιμό. Εάν είστε λάτρης αυτών των γεύσεων μια έρευνα για ποια είναι τα καλύτερα καπνικά υγρά στην αγορά, θα σας ανταμείψει!

 

Φρουτώδη Αρώματα

Μια ακόμη αγαπημένη επιλογή των ατμιστών είναι τα φρουτώδη αρώματα. Για όσους ζητούν μια γλυκιά και έντονη αίσθηση, τότε θα πετύχετε την απόλυτη απόλαυση στο vaping!

 

Ποικιλία και γοητεία των φρουτώδων αρωμάτων

Υπάρχουν αμέτρητες γεύσεις να δοκιμάσετε είτε ως μεμονωμένο φρούτο είτε σαν mix πολλών φρούτων μαζί. Παρόλο που φημίζονται πως προσφέρουν δυνατό άρωμα, έχουν απαλό χτύπημα και δεν ενοχλούν το λαιμό. Συνήθως, αφήνουν μια όμορφη μυρωδιά στην ατμόσφαιρα, όταν το άτμισμα γίνεται σε κλειστό χώρο. Μερικές φορές, κάποιοι αποκλείουν συγκεκριμένες γεύσεις φρούτων, επειδή τα δοκίμασαν και δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Αυτό είναι λάθος μιας που δοκιμάζοντας το ίδιο φρούτο από μια άλλη εταιρεία το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό.

 

Συνδυασμοί και μείγματα φρούτων στα υγρά

Αν και υπάρχουν επιλογές ενός φρούτου όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πλέον στην κορυφή βρίσκονται οι συνδυασμοί τους. Τι εννοούμε; Σαφώς και μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του μήλου, μάνγκο, μπανάνα, βατόμουρο ή καρπούζι, και πολλά ακόμα. Όμως, τα μείγματα φρούτων έχουν την πρωτιά σε αυτή την κατηγορία. Πάρτε για παράδειγμα το βατόμουρο-ροδάκινο, μπανάνα-κρέμα, τροπικές νότες από ανανά, πορτοκάλι και σαγκουίνι. Μην προσπεράσετε το μείγμα καπνού με σταφύλι, μπανάνα και πορτοκάλι!

 

Γλυκά & Επιδόρπια

Ποιος από εσάς δεν αγαπάει τα γλυκά; Μπορεί σήμερα να μην τρώτε συχνά, όμως έχουν αφήσει ένα αποτύπωμα στα παιδικά μας χρόνια. Πάμε να δούμε τι συμβαίνει με τα συγκεκριμένα e-liquids:

 

Γιατί τα αρώματα επιδορπίων είναι δημοφιλή

Ποτέ δεν ξεχνάμε το ζεστό κέικ και τα κουλουράκια βανίλιας που έκαναν την κουζίνα να μοσχοβολάει. Για αυτό, τα αρώματα επιδόρπιων είναι από τα πιο δημοφιλή! Οι εταιρείες παραγωγής υγρών αναπλήρωσης έχουν εξελίξει τόσο πολύ αυτή την κατηγορία, που είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε ποιο είναι το καλύτερο. Μπορείτε να βρείτε αρώματα από καραμέλες, γλυκά όπως cheesecake, κρέμα-βανίλια, σοκολάτα και toffee caramel, κέικ, και τόσα άλλα.

 

Συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου αρώματος επιδορπίου

Καλό είναι να ελέγξετε προσεχτικά το τι περιλαμβάνει το mix υγρού αναπλήρωσης. Πιο αναλυτικά, υπάρχουν εκείνα που ναι, λένε ξεκάθαρα το τι περιέχουν. Όμως, τα περισσότερα έχουν ονομασίες που πιθανώς σας μπερδέψουν. Παράδειγμα ένα eliquid που ονομάζεται Χ μπορεί να περιλαμβάνει άρωμα καπνού, μόκα, βανίλια και καραμέλα μαζί. Γνωρίζοντας το τι θα αγοράσετε θα αποφύγετε μια επιλογή που ίσως δεν σας ταιριάζει.

 

Δροσιστικά Αρώματα

Τα δροσιστικά αρώματα περιέχουν την γνωστή σε όλους μας μενθόλη. Πως αυτά ξεχωρίζουν; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους;

 

Χαρακτηριστικά και οφέλη των δροσιστικών αρωμάτων

 

Η μενθόλη είναι αυτή που δίνει την αίσθηση “πάγου” κατά το άτμισμα. Κυρίως, τα υγρά αναπλήρωσης με μέντα είναι τα πιο γνωστά σε αυτή την κατηγορία. Παρόλα αυτά, εμφανίστηκαν νέες γεύσεις που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα. Τα χαρακτηριστικά τους ξεφεύγουν από την γλυκύτητα και εντάσσονται στα αναζωογονητικά αρώματα, αυτά που αφήνουν μια δροσιά, χωρίς έντονη γεύση, παρά μια διακριτική νότα.

 

Συνδυασμοί δροσιστικών αρωμάτων και τρόποι χρήσης

Μιλώντας για συνδυασμούς δροσιστικών αρωμάτων, ένας αρχάριος ατμιστής ίσως χαθεί μέσα στην τόση ποικιλία που υπάρχει. Από φρούτα φράουλας, κίουι, καρπούζι, βατόμουρο μέχρι ρόδι και εξωτικό λίτσι, ακόμη και ο πιο απαιτητικός θα βρει το ιδανικό για την υπέρτατη απόλαυση στο άτμισμα. Ο τρόπος χρήσης κάθε υγρού αναπλήρωσης εξαρτάται από το είδος του. Υπάρχουν έτοιμα eliquids, flavor shots, shortfills χωρίς νιτκοτίνη ή προγεμισμένα Pods. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προτού τα προμηθευτείτε.

 

Φυτικές & Άλλες Μικτές Γεύσεις

Επόμενη κατηγορία υγρών αναπλήρωσης είναι τα φυτικά που μπορούν να σας οδηγήσουν σε μια εμπειρία μοναδική. Θυμίζουν ένα ταξίδι σε κήπο, ξυπνώντας αναμνήσεις:

 

Εξερεύνηση των φυτικών και μικτών γεύσεων

Οι επιλογές είναι αρκετές για να αποφασίσετε με ποιο βότανο, μπαχαρικό ή φυτική μεικτή γεύση, θα ξεκινήσετε. Απολαύστε την ζεστή κανέλα, γλυκιά βανίλια ή δροσερό δυόσμο, βασιλικό και μέντα. Οι μεικτές γεύσεις μπορούν να απογειώσουν το vaping ακόμη περισσότερο. Μοναδική επιλογή είναι το μαύρο τσάι με νότες φρούτων, αλλά και η βανίλια αναμειγμένη με καφέ ή καραμέλα.

 

Πώς οι φυτικές γεύσεις συμβάλλουν σε μια μοναδική εμπειρία ατμίσματος

Τα φυτικά αρώματα  προσφέρουν μια πολύπλοκη γευστική εμπειρία, η οποία αναβαθμίζει το ταξίδι στο άτμισμα. Είναι σίγουρο πως ξυπνούν τις αισθήσεις, αναζωογονούν και μπορούν να ξεπεράσουν τις προηγούμενες κατηγορίες. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν αυθεντικές γεύσεις που θυμίζουν φύση, τότε αυτά αποτελούν την καλύτερη επιλογή. Εάν θέλετε μια γλυκιά γεύση, δοκιμάστε τη βανίλια. Για πιο δροσερή εμπειρία, προτιμήστε τον δυόσμο ή βασιλικό, ενώ για ζεστές και πικάντικες νότες, η κανέλα αποτελεί την κορυφαία επιλογή.

 

Συμπεράσματα

Παρατηρώντας τι συμβαίνει με τις κατηγορίες των γεύσεων στα υγρά αναπλήρωσης, μπορούμε να κάνουμε την παρακάτω αξιολόγηση: Η τεχνολογία των αρωμάτων έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Το πιο ιδανικό άρωμα για εσάς έχει να κάνει με τις γευστικές σας προτιμήσεις, αποκλειστικά. Όμως, μπορείτε να εξερευνείτε διαφορετικά αρώματα. Τίποτα δεν σας περιορίζει στο να ανακαλύψετε νέες γεύσεις στον χρόνο που επιθυμείτε. Μια συμβουλή είναι να προχωράτε σε συστηματικές δοκιμές, ώστε να καταλήξετε στην επιλογή του πιο κατάλληλου. Σας αρέσουν οι γλυκιές γεύσεις; Προτιμάτε την αίσθηση δροσιάς; Ή είστε οπαδός του παραδοσιακού καπνού; Τότε, κάντε την αρχή με βάση της απάντησης σας!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...