Δύσκολο φθινόπωρο και «βαρύ» χειμώνα "δείχνουν" τα μερομήνια!
Δύσκολο φθινόπωρο και «βαρύς» χειμώνας βρίσκονται «προ των πυλών» για την Ελλάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις για τον καιρό που βασίζονται στα μερομήνια.
Σεπτέμβριος 2024: Οι θερμοκρασίες θα είναι φυσιολογικές στα νότια της χώρας, αλλά ελαφρώς χαμηλότερες στα βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα. Θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οκτώβριος 2024: Στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία, με χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή σε όλη τη χώρα.
Νοέμβριος 2024: Τα πρώτα χιόνια αναμένονται μεταξύ 8 και 13 Νοεμβρίου, και μάλιστα σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στη Μακεδονία και πιθανώς στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.
Δεκέμβριος 2024: Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα φέρει χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανή χιονόπτωση στα πεδινά της Μακεδονίας και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής χώρας. Το τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου ο καιρός θα γίνει σταδιακά πιο ήπιος, αλλά με βροχές σε όλη τη χώρα.
Ιανουάριος 2025: Ο χρόνος θα ξεκινήσει με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις στα πεδινά της βόρειας χώρας. Στα μέσα του μήνα υπάρχει πιθανότητα πρωτοφανούς ψύχους για την εποχή και πιθανός πανελλαδικός χιονιάς σταδιακά.
Με αυτές τις προβλέψεις, οι πολίτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο χειμώνα, με έντονες καιρικές συνθήκες που θα απαιτήσουν προσοχή και μέτρα προστασίας.
Tags:
Μερομήνια,Σχετικά Άρθρα
- Τέσσερις σύλλογοι της Μεγαλόπολης ένωσαν δυνάμεις στο Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου! (εικόνες)
- Κοσμάς Αρκαδίας: ο αγώνας στα βουνά συνεχίζεται
- Μητσοτάκης | Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς στην επαρχία, νέοι περιορισμοί στο AirBnb και ανακαινίσεις με επιδότηση 90%
- Αγρότες θα κλείσουν την Τετάρτη (17.12.2025) τα διόδια της Νεστάνης!
- Συνάντηση στο Λεβίδι για τις δυνατότητες και προοπτικές θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων
3 σχόλια
-
Τι διάολο να λες, εδώ τα μερομήνια βγάλανε τον αυτιά πρώτο σε ψήφους......
-
Ποιός τα πιστεύει αυτα.
Εδώ δεν ξέρουμε τι καιρό θα κάνει μετά από 5 μέρες θα ξέρουμε τι καιρό θα κάνει το χειμώνα . -
Έλεος πια με τα μερομίνια. Μήπως να μας λένε τον καιρό και τα σήματα καπνού των Ινδιάνων; Για όνομα του Θεού






