Τρίπολη - Άγγελος και Χρήστος | "Τα ξαδέρφια" που κρατούν ζωντανό τον ρεμπέτικο ρυθμό στις γειτονιές!
Σε μια εποχή όπου η ταχύτητα και η επιφάνεια κυριαρχούν, όπου οι νέες τάσεις κατακλύζουν τη νεολαία με ταχύτατους ρυθμούς, μια μικρή ομάδα παιδιών επιλέγει να κινηθεί σε διαφορετικό "ρυθμό". Ένα μικρό συγκρότημα, «Τα ξαδέρφια», κρατά ζωντανή την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, αναδεικνύοντας με τη μουσική και το τραγούδι τους διαχρονικά και αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια.
Σε ήχους Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Καλδάρα και πολλών άλλων σπουδαίων μουσικών, τα δύο αυτά παιδιά, Λεόντιος Χρήστος και Μιτζήθρας Άγγελος, ξαναφέρνουν στην επιφάνεια το ρεμπέτικο τραγούδι στις γειτονιές.
Τα δύο παιδιά ανέπτυξαν τη φιλία τους από την συμμετοχή τους στη Λαογραφική Εστία, όπου χορεύουν και οι δύο.
Ο Άγγελος, παιδί της 3ης Λυκείου, είναι αυτοδίδακτος στην κιθάρα και το τραγούδι. Ασχολείται επίσης με τον Στίβο και με την Ομάδα του ΓΣΑ βγήκαν 4οι στην Ελλάδα στη σκυτάλη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18.
Ο Χρήστος έχει παρακολουθήσει μαθήματα μπουζουκιού από την Ε Δημοτικού με τον δάσκαλό του Ιωάννη Λαγό, ενώ ήταν και μαθητής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης. Φέτος πέρασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, έχοντας γράψει άριστα σχεδόν σε όλα τα μαθήματα.
Το μικρό αυτό συγκρότημα αποτελεί παράδειγμα αισιοδοξίας και επιμονής, καθώς τα παιδιά αποδεικνύουν πως μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων, υπάρχει πάντα χρόνος για την τέχνη!
Στον λογαριασμό τους στα social media “ta.xaderfia ” , μπορεί κανείς να απολαύσει το μουσικό τους έργο.
Tags:
Τα ξαδέρφια,Σχετικά Άρθρα
- ΕΛΣΤΑΤ - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες
- Χάλκινο βραβείο για το ΕΠΑ.Λ. Μεγαλόπολης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM 2026 (εικόνες)
- 204 ολόκληρα δευτερόλεπτα αφιέρωσε ο Περιφερειάρχης για τη Γορτυνία
- Μεγαλόπολη | 2η Συνάντηση της Σχολής Γονέων και Υποψηφίων Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως
- Γιορτάζει ο Ναός Αγίου Νικολάου στο Μερκοβούνι






