Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανείπωτος θρήνος στο Ιράν: Στους 415 οι νεκροί από τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ (vd)

Ανείπωτος θρήνος στο Ιράν: Στους 415 οι νεκροί από τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ (vd)
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στο Ιράν προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το βράδυ της Κυριακής μια περιοχή πάνω στα σύνορα με το Ιράκ.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 415 νεκρούς και πολλές χιλιάδες τραυματίες. Καθώς πέφτει το σκοτάδι, οι τοπικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν επίσης το πρόβλημα των χιλιάδων άστεγων που θα κοιμηθούν για δεύτερη νύχτα στο ύπαιθρο. Τα περισσότερα από τα θύματα έχουν αναφερθεί στο Ιράν: 407 νεκροί και 6.700 τραυματίες, όλοι τους στην επαρχία Κερμανσάχ που συνορεύει με το Ιράκ.\

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Βαγδάτη και σε πολλές ιρακινές επαρχίες αλλά μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μόνο 8 νεκροί και 336 τραυματίες σε όλη τη χώρα.
"Οι άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη από σκηνές, νερό και τρόφιμα" δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν ο στρατηγός Μοχαμέντ Αλί Τζαφαρί, ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές. "Τα κτίρια που κατασκευάστηκαν πρόσφατα (...) άντεξαν αλλά τα παλαιότερα, ιδίως τα πλίνθινα, καταστράφηκαν ολοσχερώς", εξήγησε, προσθέτοντας ότι ελπίζει η επιχείρηση απομάκρυνσης των χαλασμάτων να ολοκληρωθεί πριν νυχτώσει.

www.protohema.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...