Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ηλιακή ενέργεια-Λύσεις για νοικοκυριά & επιχειρήσεις!

Ηλιακή ενέργεια-Λύσεις για νοικοκυριά & επιχειρήσεις!

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι συσκευές που προσφέρουν τόσο σε σπίτια όσο και σε επιχειρήσεις τη δυνατότητα να έχουν ζεστό νερό.

Σήμερα όλο και περισσότερες  επιχειρήσεις αποφασίζουν να επενδύσουν στην ηλιακή ενέργεια.Η άνεση που προσφέρει στους πελάτες  αλλά και στο προσωπικό της κάθε επιχείρησης η δυνατότητα να έχουν ζεστό νερό ανά πάσα στιγμή ,είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους ιδιοκτήτες  καταστημάτων, ξενοδοχείων κ.α. Βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το οικονομικό όφελος της κάθε επιχείρησης.Ειδικά για χώρους εστίασης ο ηλιακός θερμοσίφωνας  προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση τόσο σε ενέργεια όσο και σε

χρήματα.

Εκτός από τις τυπικές εγκαταστάσεις ηλιακών θερμοσιφώνων ιδιαίτερα συχνά συναντάμε συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας. Σε αυτήν την περίπτωση οι συλλέκτες βρίσκονται τοποθετημένοι στην ταράτσα ή στη σκεπή της επιχείρησης ενώ το μπόιλερ μπορεί να τοποθετηθεί στο λεβητοστάσιο του κτιρίου. Στα συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας το θερμοδοχείο δεν βρίσκεται εκτεθειμένο επάνω από τον συλλέκτη, αλλά σε εσωτερικό χώρο,  και φυσικά χαμηλότερα από το επίπεδο των συλλεκτών. Έτσι δεν είναι δυνατόν το ζεστό νερό των συλλεκτών να οδεύσει με φυσικό τρόπο λόγω της βαρύτητος προς το θερμοδοχείο αλλά υποβοηθείται με μία αντλία (βεβιασμένη κυκλοφορία).

Το πότε και πόσο χρόνο θα δουλέψει η αντλία, το αποφασίζει ένας αυτόματος ελεγκτής (controller), ο οποίος είναι προγραμματισμένος να συγκρίνει θερμοκρασίες, και άλλες συνθήκες.
Το θερμοδοχείο συνήθως είναι τριπλής ενεργείας, δηλαδή, εκτός από την ηλιακή ενέργεια, διαθέτει ηλεκτρική αντίσταση και εναλλάκτη από λέβητα ή αντλία θερμότητας ή και άλλες πηγές ενέργειαςΈνα σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας επιλέγεται κυρίως όταν οι απαιτήσεις μας για ζεστό νερό χρήσης δεν μπορεί, λόγω ποσότητας, να μας τις καλύψει κάποιος ηλιακός θερμοσίφωνας.Συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας  χρησιμοποιούμε για:

  • Υψηλότερη απόδοση σε σχέση με τον συμβατικό ηλιακό θερμοσίφωνα, λόγω μικρότερων απωλειών.
  • Συνεχή και όλο το 24ωρο παροχή ζεστού νερού χρήσης λόγω του συνδυασμού της λειτουργίας του ελεγκτή (controller) και του συστήματος αποθήκευσης (boiler), το οποίο είναι μεγάλης χωρητικότητας και πολύ χαμηλών απωλειών επειδή έχει πολύ καλή μόνωση και βρίσκεται σε προστατευμένο χώρ.
  • Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα μιας και οι συλλέκτες είναι σχεδόν “αόρατοι” ενώ το δοχείο τοποθετείται στο μηχανοστάσιο.

Το σύστημα βεβιαμένης κυκλοφορίας είναι μια ιδιαίτερη εγκατάσταση για την οποία χρειάζεται ειδική τεχνογνωσία.Η εταιρεία ESOLAR είναι εδώ  για να μας την προσφέρει.Η ESOLAR ξεκίνησε από το 2009 να δραστηριοποιείται στην αγορά του ηλιακού θερμοσίφωνα και των ηλιακών συστημάτων.Τρεις γενιές επιστημόνων αποτελούν το μίγμα του ανθρώπινου δυναμικού της. Πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας συνδυάζονται με τη διάθεση και την ευρηματικότητα των νέων της στελεχών.Όπως αναφέρουν:.«Έχοντας επικεντρωθεί στην εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας παράγουμε αποκλειστικά και μόνο ηλιακά συστήματα που μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όραμά μας είναι η ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση και η μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας . 

hliakabg

Στόχος μας είναι να παρέχουμε σε οικονομικές τιμές-χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητά μας, αξιόπιστες συσκευές, μεγάλης αντοχής, που ο κάθε καταναλωτής να είναι σε θέση να τις αποκτήσει. Αυτό άλλωστε είναι και η φιλοσοφία μας , άριστη ποιότητα σε προσιτές τιμές για όλους.»“Δεν είναι μόνο η ταχεία απόσβεση που θα επιτευχθεί αλλά το ότι θα αποκτήσετε συσκευές που θα σας προσφέρουν καθημερινή ωφέλεια για χρόνια!”

Η ESOLAR διαθέτει επίσης ηλιακούς θερμοσίφωνες από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε  το μπόιλερ να είναι ΙΝΟΧ ή DOUBLE GLASS ενώ χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο επιλεκτικούς συλλέκτες. Οι επιλεκτικοί συλλέκτες προσφέρουν τουλάχιστον   25%  καλύτερη απόδοση από τους κοινούς συλλέκτες.Η εγγύηση των συλλεκτών είναι 25 έτη ενώ στα μπόιλερ ανάλογα με τον τύπο ξεκινούν από 8 έτη και φτάνουν έως 13 έτη.Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τα προίόντα ή τις υπηρεσίες  της ESOLAR  μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας ή  καλέσετε στο 2109601013 και να σας εξυπηρετήσει ένας εξιδικευμένος συνεργάτης  της ESOLAR.

 

Πηγή: Gazetta.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...