Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καλά νέα από την Ευρωβουλή | «Σώθηκε» ... ο γύρος και το κεμπάπ!

Καλά νέα από την Ευρωβουλή | «Σώθηκε» ... ο γύρος και το κεμπάπ!
Ασφαλής είναι τελικά ο... γύρος, καθώς το ψήφισμα που ζητούσε να απορριφθεί η πρόταση της Επιτροπής για συνέχιση της χρήσης πρόσθετων φωσφορικών αλάτων στον κατεψυγμένο γύρο δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των 376 ευρωβουλευτών.
Το ψήφισμα που κατατέθηκε από την επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων έλαβε 373 ψήφους υπέρ, 272 κατά και 30 αποχές, ωστόσο, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία των 376 ψήφων.
Το ψήφισμα αυτό καλούσε την Ολομέλεια να ασκήσει βέτο στη χρήση φωσφορικών αλάτων στον κατεψυγμένο γύρο, καθότι υπάρχουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις τους στην υγεία, ενώ  αναμένεται και η δημοσίευση της επιστημονικής αξιολόγησης των ουσιών αυτών από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων πριν από το τέλος του 2018. 

4 σχόλια

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 22:07 Σύνδεσμος σχολίου

    @ 03.08 δεν έχεις φάει ποτέ "βρώμικο"; όπως το λες περιφρονητικά; εντάξει για το κάπνισμα & τα αναψυκτικά μπορεί να συμφωνούμε αλλά για τα σαντουιτσάκια γκρινιάζετε & τρομάζετε τον κόσμο! Με αυτή τη λογική και αυτοί που δεν έχουν νερό να πιουν, ,να μην πίνουν ποτέ νερό, όταν το βρίσκουν γιατί θα αρρωστήσουν!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 03:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάπνισμα, βρώμικα, αναψυκτικά, και μετά απορούν το γιατί εμφανίζουν καρκίνο όταν περάσουν τα χρόνια...

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 20:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε τι κάνουν οι εγκάθετοι κερατάδες, επίθεση και στον γύρο έκαναν,αλλά φαίνεται ότι απέτυχαν, ευτυχώς! Θα έμεναν χωρίς φαΐ οι λιγούρηδες όταν έρχονταν στην ...... αποικία τους (έτσι μας έκαναν). Τους υπενθυμίζουμε ότι έχουμε & πίτα με σουβλάκι, & πίτα με κεμπάπ & τυρόπιτες & ζαμπονοτυρόπιτες & λουκανικόπιτες & κασερόπιτες & σκεπαστές πίτσες κ.λ.π. δεν τους έχουμε ανάγκη τους ευρολιγούρηδες, που μας απαγόρεψαν & το κοκορετσάκι μας.

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 20:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα τους έκοβε η πείνα χωρίς τον πιτόγυρο,αλλά υπάρχει και η πίτα σουβλάκι & η πίτα κεμπάπ με ότι γέμιση θέλουμε, αμ'πως! Η Ελλάδα έχει πάντα εναλλακτικές λύσεις για όλα, βάρβαροι έ βάρβαροι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...