Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Youtube | 7 παιδικά κανάλια που θα λατρέψουν γονείς και παιδιά!

Youtube | 7 παιδικά κανάλια που θα λατρέψουν γονείς και παιδιά!
Οι γονείς ξέρουμε πολύ καλά την αγάπη που έχουν τα παιδιά μας στους υπολογιστές, τα κινητά, τις τηλεοράσεις και γενικώς τις οθόνες.

Και είναι αλήθεια, ότι αρκετές φορές κάποια από αυτές τις οθόνες μας «έσωσε» όταν ο χρόνος μας πίεζε ή η κούραση μας είχε εξαντλήσει.

Ναι, η τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχός μας και, μάλιστα πολύ καλός, αρκεί να τη χρησιμοποιούμε συνετά!

Και όταν λέμε συνετά δεν αναφερόμαστε μόνο στο πόσες ώρες θα ασχολείται το παιδί μας με ένα κινητό ή ένα tablet, αλλά και το τι θα κάνει με αυτό.Τα διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια που κυκλοφορούν μπορούν να τα διασκεδάσουν και να τα ψυχαγωγήσουν, όπως ακριβώς και τα διάφορα video στο Youtube. Τα τελευταία μάλιστα μπορούν να γεμίσουν τα παιδιά μας με γνώσεις για τη ζωή, τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την ιστορία και να το κάνουν να χορέψει, να τραγουδήσει, να ασκηθεί και τελικά να περάσει καλά!Και αν αναρωτιέστε ποια είναι αυτά τα video και πού μπορείτε να τα βρείτε σας παραθέτουμε μια λίστα με τα πιο δημοφιλή και εκπαιδευτικά κανάλια του ελληνικού Youtube.

Ελληνικός κόσμος

Το κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού αποτελεί ένα πρώτης τάξεως επιμορφωτικό μέσο για τα παιδιά. Videos που αφορούν στην ιστορία, την φύση, τον άνθρωπο θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του παιδιού σας αμείωτο και θα το γεμίσουν χρήσιμες γνώσεις.

Educational TV

Το παιδί μέσα από την πρωτότυπη σειρά κινουμένων σχεδίων, «Ένα γράμμα μια ιστορία», μαθαίνει τα γράμματα και τους ήχους της γλώσσας μας. 24 χιουμοριστικές ιστορίες σε έμμετρο ρυθμό συνδυάζουν την παιδαγωγική με την τηλεοπτική γλώσσα και εισάγουν το παιδί στον κόσμο της αλφαβήτου και των γραμμάτων.

Δήλος TV

Η αγαπημένη σειρά «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος» που αγαπήθηκε τόσο από μικρούς και μεγάλους, προβάλλεται από το διαδικτυακό κανάλι Δήλος TV. Δείτε αυτήν, αλλά και άλλες αγαπημένες παιδικές ιστορίες, ντοκιμαντέρ και πολλά ενδιαφέροντα video, μέσα από τη συχνότητά του.

Φυσικά και τα videos που θα βλέπουν τα παιδιά μας θα έχουν σχέση και με τα παραμύθια, τις παράξενες ιστορίες και τα τραγούδια. Δείτε παρακάτω μερικά κανάλια που συνδυάζουν τα παραπάνω στοιχεία, χωρίς να χάνουν τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα.

Greek Fairy tales

Αγαπημένα παραμύθια των μικρών μας ξετυλίγονται μέσα από όμορφες εικόνες και υπό την συνοδεία όμορφων μουσικών. Η κοκκινοσκουφίτσα, ο λύκος και τα 7 κατσικάκια, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ και πολλές ακόμα ιστορίες που τα παιδιά μας έχουν λατρέψει μπορούν να τους κρατήσουν συντροφιά για λίγες ώρες μέσα από την οθόνη μιας ηλεκτρονικής συσκευής.

Disney Greece

Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών ζωντανεύουν μπροστά τους σε αυτοτελή επεισόδια διδακτικών ιστοριών. Η Πριγκίπισσα Σοφία, ο Μίκυ και οι φίλοι του, ο Νέμο και τόσοι ακόμα άλλοι που θα κάνουν τις ώρες τις οποίες τα παιδιά περνούν μπροστά στην οθόνη απόλυτα διασκεδαστικές.

Παιδικά ελληνικά τραγούδια

Τραγούδια που θυμόμαστε και εμείς από τα παιδικά μας χρόνια ζωντανεύουν στις οθόνες μας και κινούνται μαζί με το παιδί. Το κουνελάκι, ο Μπάρμπα Μπρίλιος, το φεγγαράκι και ο γάιδαρος είναι λίγα μόνο από όσα μπορεί να ακούσει κάποιος στο κανάλι των παιδικών ελληνικών τραγουδιών και να περάσει πολύ ευχάριστα μαζί τους.

Zouzounia TV & Zouzounia baby

Τραγούδια που θυμόμαστε και εμείς από τα παιδικά μας χρόνια ζωντανεύουν στις οθόνες μας και κινούνται μαζί με το παιδί. Το κουνελάκι, ο Μπάρμπα Μπρίλιος, το φεγγαράκι και ο γάιδαρος είναι λίγα μόνο από όσα μπορεί να ακούσει κάποιος στο κανάλι των παιδικών ελληνικών τραγουδιών και να περάσει πολύ ευχάριστα μαζί τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...