Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περίεργα | 20 πρωτότυπα ελληνικά ονόματα για αγόρια και κορίτσια!

Περίεργα | 20 πρωτότυπα ελληνικά ονόματα για αγόρια και κορίτσια!

Περιμένατε να γεννηθεί το μωράκι σας για να αποφασίσετε τι όνομα θα του δώσετε; Τώρα, όμως, που το είδατε όλα τα ονόματα σας φαίνονται πολύ κοινά για αυτό το τόσο ξεχωριστό πλασματάκι! Αν έχετε αποφασίσει πως δεν θα ακολουθήσετε την παράδοση και θα δώσετε στο μωρό σας το αποκλειστικά δικό του, ιδιαίτερο όνομα, δείτε τις πιο πρωτότυπες και όμορφες προτάσεις ονομάτων που... δεν ακούμε συχνά!

Ονόματα για αγόρια

Άγις: Ο Άγις ήταν βασιλιάς της Αρχαίας Σπάρτης που έζησε περί το 950 π.Χ. Φαίνεται να βασίλευσε με σύνεση και δικαιοσύνη, εξ ου και οι απόγονοί του κλήθηκαν Αγιάδες.

Απόλλων: Ένας από τους θεούς του ελληνικού Πανθέου, ο Απόλλων γεννήθηκε από τον Δία και τη θεότητα Λητώ. Ο θεός Απόλλων σχετιζόταν με τη νεότητα και το κάλλος, με τη μουσική και την κάθε είδους εικαστική δημιουργία.Βερόνης: Δεν υπάρχει ετυμολογία για το όνομα

Δομένικος:

Το όνομα προέρχεται από το μεσαιωνικό Domenicus και σημαίνει αυτός που είναι ταγμένος στον Κύριο.

Δούκας: Ως ιστορικό πρόσωπο, Ο Δούκας ήταν Βυζαντινός ιστορικός και λόγιος του 15ου αιώνα. Είναι γνωστός για το έργο του Ιστορία που αποτελεί πολύ σημαντική πηγή για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453. Κατά τα άλλα η λέξη αναφέρεται και σε τίτλο ευγενείας του βρετανικού συστήματος τιμών

Έκτωρ: Ο Έκτορας ήταν γιος του Πριάμου και της Εκάβης, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της Ιλιάδας και αρχηγός των Τρώων και των συμμάχων τους κατά την υπεράσπιση της Τροίας.

Κάρολος: Διαδεδομένο στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη το όνομα Κάρολος προέρχεται από την αρχαία βορειογερμανική λέξη charal, από την οποία φαίνεται να προήλθε η περισσότερο δημώδης γερμανική λέξη kerl. Και οι δύο αυτές λέξεις σημαίνουν αρχικά τον ισχυρό, δυναμικό άνδρα.

Μάξιμος: Ουκ ολίγα ιστορικά πρόσωπα κατείχαν το όνομα αυτό, το οποίο προέρχεται από το ρωμαϊκό Maximus, το οποίο σημαίνει Μέγιστος.

Ορφέας: Ο Ορφέας ήταν η κύρια εκπροσώπηση της τραγουδιστικής τέχνης και της λύρας και είχε ιδιαίτερη σημασία στη θρησκευτική ιστορία της Ελλάδας. Κάποιοι ιστορικοί αναφέρουν ότι ήταν και βασιλιάς των Μακεδόνων. Ετυμολογικά, πιθανώς το όνομα να προέρχεται από τη λέξη «ορφανός». Ωστόσο, στα αρχαία η λέξη ορφικός ορίζεται ως μυστικός, μαγευτικός και εκστασιακός.

Ρούσσος: Δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία για το όνομα, ωστόσο ετυμολογική η λέξη σημαίνει κοκκινωπός (από το λατινικό russ).

Ονόματα για κορίτσια

Αμέλια: Το όνομα προέρχεται από τη λατινική Αμερική και ετυμολογικά σημαίνει εκείνη που αντιστέκεται με σθένος.

Αρσινόη: Αρχαίο ελληνικό όνομα που έφεραν πολλά μυθικά και ιστορικά πρόσωπα.

Γαβριέλα: Το όνομα είναι εβραϊκής προέλευσης και είναι το θηλυκό του Γαβριήλ.

Ήβη: Αρχαίο όνομα που σημαίνει αυτή που είναι και αισθάνεται πάντα νέα.Ιώ: Πρόσωπο που αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία, ερωμένη του Δία.

Κασσάνδρα: Στην ελληνική μυθολογία η Κασσάνδρα -αναφερόμενη και ως Κασάνδρα ή Αλεξάνδρα- ήταν κόρη του βασιλιά της Τροίας Πριάμου και της Εκάβης.

Κύνθια: Το όνομα προέρχεται από την κορυφή του Κύνθου, του ιερού λόφου της Δήλου, και αποτελεί επίθετο της θεάς Αρτέμιδας.

Οδέττη: Δεν υπάρχει ετυμολογία για το όνομα, πάντως είναι γερμανικής προέλευσης.

Συμέλα: Το όνομα της Συμέλας (Σουμέλας) προέρχεται από το όνομα της μονής Σουμελά και είναι ένωση των λέξεων: στου + Μελά.

Υβόννη: Προέρχεται από το γαλλικό Yvonne, το ήμερο έλατο.

Πηγή: http://www.mama365.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...