Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πέθανε ξαφνικά η τραγουδίστρια των Cranberries, Dolores O' Riordan (vd)

Πέθανε ξαφνικά η τραγουδίστρια των Cranberries, Dolores O' Riordan (vd)
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 46 ετών η τραγουδίστρια των Cranberries Dolores O’Riordan, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της. 

«Η Ιρλανδή τραγουδίστρια Dolores O’Riordan πέθανε ξαφνικά σήμερα στο Λονδίνο»,  ανέφερε ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.  

Η frontwoman του συκγροτήματος βρισκόταν στο Λονδίνο για μία ηχογράφηση. «Τα μέλη της οικογένειάς της είναι συντετριμμένα στο άκουσμα της είδησης και έχουν ζητήσει σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή», προσθέτει στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος. 
Στις 4 Ιανουαρίου η Dolores είχε ανεβάσει την τελευταία της φωτογραφία, με τον γάτο της, στο Twitter.



Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν διευκρινιστεί. 


Η «μυθική» φωνή των Cranberries

Η O’Riordan γεννήθηκε το 1971 στο Λίμερικ και εντάχθηκε στους Cranberries το 1990, όταν ακόμη το όνομά τους ήταν Cranberry Saw Us. 

Η επιτυχία τους ξεκίνησε με το hit «Linger», το οποίο σκαρφάλωσε στο Top 10 στις ΗΠΑ και την Ιρλανδία και στο Νο 14 στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Αλλά  το «Zombie» ήταν αυτό που έδωσε μία νέα ώθηση στο συγκρότημα, ενώ πραγματικά αποθέωσε τη φωνή της O’Riordan: ένα δυνατό, «βασανιστικό» κομμάτι που μοιάζει με ύπνο γράφτηκε στον απόηχο των βομβαρδισμών του IRA το 1993 στο Warrington που στοίχισαν τη ζωή στον τριών ετών Jonathan Ball kai ton 12χρονο Tim Parry.



Το άλμπουμ «No Need to Argue», στο οποίο συμπεριλαμβανόταν το Zombie πούλησε 17 εκατομμύρια αντίτυπα, εκ των οποίων 7 στις ΗΠΑ και καθιέρωσε τους Cranberries στα μεγαλύτερα εναλλακτικά συγκροτήματα της δεκαετίας του '90. 


Η O’Riordan  ήταν επί 13 χρόνια η βασική φωνή και στιχουργός του συγκροτήματος, μέχρι τη διάλυσή του, το 2003. Στη συνέχεια ακολούθησε σόλο καριέρα μέχρι το 2009, που το συγκρότημα επανενώθηκε και έκανε περιοδείες σε όλον τον κόσμο. 

Η O’Riordan ηχογράφησε δύο σόλο δίσκους, ενώ η μπάντα επανενώθηκε το 2009 και ξεκίνησε εκ νέου τις περιοδείες σε όλον τον κόσμο.  

Έναν χρόνο μετά μάλιστα, οι Cranberries πέρασαν και από την Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2010, δίνοντας συναυλία στο Θέατρο Βράχων.

Η μάχη με την κατάθλιψη και η σύλληψη


Πέρυσι η Dolores είχε αποκαλύψει ότι το 2015 διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της έδινε μάχη με την κατάθλιψη.

«Υπάρχουν πάντα δύο άκρα στο φάσμα. Μπορείς να γίνεις υπερβολικά θλιμμένος και σκοτεινός και να χάσεις κάθε ενδιαφέρον για πράγματα που αγαπάς. Τότε μπορείς να γίνεις μανιοκαταθλιπτικός. Εγώ ήμουν σε αυτήν την πλευρά του φάσματος για πολύ καιρό. Όταν είσαι μανιοκαταθλιπτικός δεν μπορείς να κοιμηθείς και γίνεσαι παρανοϊκός. Αλλά το αντιμετωπίζω με φάρμακα», είχε δηλώσει τότε στη Metro. 

Τον Φεβρουάριο του 2016 είχε αναφέρει ότι η μουσική, ο χορός και οι συναυλίες την βοηθούσαν να βελτιώσει την ψυχολογική της κατάσταση μετά την σύλληψή της το 2014 σε αεροδρόμιο. 

Η διάσημη τραγουδίστρια είχε τεθεί υπό κράτηση στο αεροδρόμιο Shannon στην Ιρλανδία μετά από καταγγελία για επίθεση σε αεροσυνοδό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Νέα Υόρκη στην Ιρλανδία.



«Κληθήκαμε μετά από τον ισχυρισμό για επίθεση σε γυναίκα αεροσυνοδό της Aer Lingus. Μάλιστα ένας αστυνομικός δέχτηκε επίθεση και κατά τη διάρκεια της σύλληψης», είχε αναφέρει τότε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Όπως έλεγαν τα δημοσιεύματα, η αεροσυνοδός, θύμα της επίθεσης, τραυματίστηκε σε ένα από τα πόδια της.

Το 2017 οι Cranberries κυκλοφόρησαν τον δίσκο Something Else. Ωστόσο, τα προβλήματα υγείας της ακύρωσαν τόσο την ευρωπαϊκή περιοδεία του συγκροτήματος, όσο και τις εμφανίσεις τους στις ΗΠΑ με το συγκρότημα να εκφράζει τη λύπη του. 

Σε ανακοίνωσή του το συγκρότημα είχε αναφέρει ότι η Dolores υπέφερε από ενα πρόβλημα στην πλάτη της και οι γιατροί της είχαν συστήσει να ματαιώσει όλες τις επικείμενες εμφανίσεις της.

Στις 20 Δεκεμβρίου μέσω του λογαριασμού της μπάντας στο Twitter είχε γράψει: Γεια σε όλους, εδώ Ντολόρες! Είμαι καλά. Έκανα την πρώτη μου συναυλία μετά από καιρό, παρουσίασα λίγα καινούρια τραγούδια στο ετήσιο πάρτι του Billboard στη Νέα Υόρκη. Πραγματικά το απόλαυσα! Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους φαν μας!»

Η O'Riordan υπήρξε παντρεμένη με τον πρώην tour manager των Duran Duran, Ντον Μπάρτον, με τον οποίο χώρισαν το 2014, έπειτα από 20 χρόνια γάμου, ενώ έχει τρία παιδιά. 

protothema.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...