Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η στιγμή της κατάρρευσης της πεζογέφυρας στο Μαϊάμι που άφησε πίσω της έξι νεκρούς (vd)

Η στιγμή της κατάρρευσης της πεζογέφυρας στο Μαϊάμι που άφησε πίσω της έξι νεκρούς (vd)

Τη σοκαριστική στιγμή της κατάρρευσης μιας πεζογέφυρας στο Μαϊάμι, η οποία στοίχισε εχθές τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, κατέγραψε μια κάμερα ασφαλείας, με το βίντεο να κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου. 

Η κατάρρευση της πεζογέφυρας σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα άφησε πίσω της τουλάχιστον έξι νεκρούς και δέκα τραυματίες, όπως ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και οι δυο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.
Διασώστες αναζητούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επιζώντες μέσα στα ερείπια, ενώ κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για περισσότερους νεκρούς (μέχρι και δέκα σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ) και αγνοούμενους.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά την τραγωδία ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα αίτια της και ότι θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη. 

Η πεζογέφυρα συνέδεε τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουίτγουότερ. Τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο μέσα σε μόλις έξι ώρες, πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που διαθέτει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίες. 

Είχε μήκος 53 μέτρα και ζύγιζε 950 τόνους, ενώ για την κατασκευή της δαπανήθηκαν 14 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου, οι προδιαγραφές της προκάτ γέφυρας προέβλεπαν όχι μόνο ότι θα άντεχε τουλάχιστον 100 χρόνια αλλά και ότι θα παρέμενε όρθια ακόμα και σε τυφώνα κατηγορίας 5!

Όπως σημειώνουν τοπικά ΜΜΕ η γέφυρα κατασκευάστηκε προκειμένου να αποτελέσει έναν ασφαλή τρόπο μετάβασης στους χώρους του πανεπιστημίου καθώς τον περασμένο Αύγουστο ένας 18χρονος φοιτητής από το Σαν Ντιέγκο έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασχίσει το οδόστρωμα.

Οι Αμερικανοί φοιτητές αυτήν την περίοδο έχουν διακοπές από τα μαθήματά τους, από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου (το λεγόμενο spring break) κάτι που ευτυχώς συνέβαλε στον περιορισμό των θυμάτων. 

Ωστόσο ο σάλος που έχει προκληθεί είναι μεγάλος, δεδομένου ότι θα μπορούσαν κυριολεκτικά να υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί, εάν οι σχολές λειτουργούσαν κανονικά και πάνω στην μεγάλη γέφυρα βρίσκονταν φοιτητές την ώρα της κατάρρευσης. 

protothema.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...