Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία χτύπησαν στόχους στη Συρία - Οργή Ρωσίας: "Οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες"

ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία χτύπησαν στόχους στη Συρία - Οργή Ρωσίας: "Οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες"
 

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας εξαπέλυσαν συντονισμένες επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων του συριακού καθεστώτος.

Στόχος των βομβαρδισμών «ακριβείας» είναι θέσεις που σχετίζονται με τις «χημικές οπλικές δυνατότητες» του καθεστώτος Άσαντ, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Λίγα λεπτά μετά το τέλος του διαγγέλματός του, αναφέρθηκαν οι πρώτες εκρήξεις στη Δαμασκό. Τα συριακά ΜΜΕ κάνουν για λόγο για τον τραυματισμό τριών αμάχων και υλικές ζημιές σε ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας. Η Ρωσία απείλησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Πάντως, η Μόσχα υποστηρίζει ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει τους 71 από τους 103 πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

«Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτών των (αντιαεροπορικών) συστημάτων και την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας», δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.

Η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 τη Συρία και άλλες χώρες, συμπλήρωσε ο ίδιος ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι με τις ενέργειές τους στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.

Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι του γαλλικού υπουργείου Αμυνας ανέφεραν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εκτόξευσαν 12 πυραύλους κατά συριακών στόχων και σημείωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι πύραυλοι αυτοί αναχαιτίστηκαν.

Πηγή | iefimerida.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...