Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πότε «ξεμπλοκάρει» το πρόγραμμα με τα πεντάμηνα στην Αρκαδία!

Πότε «ξεμπλοκάρει» το πρόγραμμα με τα πεντάμηνα στην Αρκαδία!
Τι θα γίνει τελικά με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που προβλέπει κάποιες εκατοντάδες θέσεις και για την Αρκαδία; Αυτό είναι το ερώτημα που γίνεται καθημερινά από τους ανέργους στην περιοχή μας.


Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι σειρά ελλείψεων και παρατυπιών στο σχεδιασμό των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, όπως αυτός προχωρούσε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, διαπίστωσε ο έλεγχος που έγινε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ουρανία Αντωνοπούλου.

Αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα, το υπουργείο εκτιμά ότι μετά τις 20.3.2015 ο ΟΑΕΔ ως δικαιούχος θα απευθύνει την τελική δημόσια πρόσκληση ώστε να δέχεται αιτήσεις από ανέργους. Επίσης σύντομα αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι τελικές λεπτομέρειες για την επόμενη προκήρυξη που θα αφορά στις 19.577 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των υπουργείων, των εποπτευόμενων φορέων τους και των περιφερειών.

Όπως πάντως υπογραμμίζει η κ. Αντωνοπούλου, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης με τους δημάρχους, αποσαφήνισε ότι στο επόμενο κοινωφελές πρόγραμμα θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές προκειμένου προκειμένου να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες των ανέργων και των οικογενειών τους αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...