Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΟΑΕΔ: Έτοιμη η προκήρυξη για τα πεντάμηνα!

ΟΑΕΔ: Έτοιμη η προκήρυξη για τα πεντάμηνα!
Την Παρασκευή ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ, για τις πρώτες 32.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας, που αφορούν σε δήμους όλης της χώρας,
σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikaiologitika.gr.
Παρά τη δίμηνη καθυστέρηση, η σχετική προκήρυξη των θέσεων έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας και πλέον απομένει η ρύθμιση τεχνικών ζητημάτων από τον ΟΑΕΔ, για να γίνει η επίσημη ανακοίνωση έναρξης του προγράμματος και να ξεκινήσει η ανάλογη υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενους ανέργους. Το πρόγραμμα αφορά πεντάμηνες θέσεις απασχόλησης στους δήμους και οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ το μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών), έως 495,25 ευρώ το μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως.

Το υπουργείο Εργασίας, εκτός από τη μικρή αυτή αύξηση, που προέκυψε λόγω αξιοποίησης κονδυλίων ύψους άνω του 1.300.000 ευρώ που υπήρχαν στο Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), προχώρησε σε συνολική τροποποίηση των θέσεων εργασίας ανά δήμο, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια. Οι αλλαγές έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και αποτελούν εξορθολογισμό της διαδικασίας των προσλήψεων που θα γίνουν. Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει ακόμα να προσφέρει άλλες 20.000 θέσεις απασχόλησης σε περιφέρειες, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η προκήρυξη των οποίων θα καθυστερήσει και άλλο. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και θα μπορούσε να έχει τεθεί σε εφαρμογή ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν εκδόθηκε η σχετική υπουργική απόφαση, από τον τέως υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Το πρόγραμμα τελικά, ελέω εκλογών πήγε πίσω και η νέα ηγεσία του υπουργείου, προχώρησε σε ευρύτερο επανέλεγχο με συνέπεια να υπάρξει καθυστέρηση άλλων δύο μηνών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...