Menu
RSS
Σάββατο, 11/07/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Νέοι διορισμοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Νέοι διορισμοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
2.500 νέοι διορισμοί κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθούν στην Αθμια και Βθμια εκπαίδευση σύμφωνα με
πληροφορίες του news.gr. Εκτός των 2.500 διορισμών θα διοριστούν και οι εναπομείναντες ΦΕΚίτες του 2008 που ανέρχονται σε 476 με αποτέλεσμα ο αριθμός των διορισμών να ανέρχεται σε 3.000 περίπου. Οι εναπομείναντες διοριστέοι του 2008 έχουν άλλωστε προτεραιότητα όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ενδεχομένως η ρύθμιση για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών να περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς όμως αυτό να έχει «κλειδώσει», αφού θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα ένα μεγάλο μέρος των κενών που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια λόγω των περιορισμένων διορισμών και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Άγνωστο είναι αν οι διορισμοί θα αφορούν και την Ειδική Αγωγή όπου κατά καιρούς έχει διατυπωθεί από την πολιτική ηγεσία η βούληση για ενίσχυση των δομών της με μόνιμο προσωπικό.

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί ισχυρό, όπως γράψαμε ,είναι το σενάριο να απορροφηθούν επιτυχόντες του 2008, του τελευταίο διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με βάση την καθαρή τους βαθμολογία στο γραπτό διαγωνισμό ( χωρίς δηλαδή τις προσαυξήσεις) και με την προϋπηρεσία τους, που θα αναβαθμιστεί και θα υπολογίζεται με ενιαίο συντελεστή. Τα μόρια που θα δίνει η προϋπηρεσία δε θα φθάνουν αυτά της γραπτής βαθμολογίας ωστόσο τα μόρια που θα δίνονται από αυτή αναμένεται να είναι περισσότερα από τα 16,8 που προέβλεπε ο νόμος 3848/2010 για τους 60 μήνες.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποκάλυψε το news.gr φαίνεται ότι λαμβάνεται υπόψη στα σενάρια που επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας.

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Τέλη Μαΐου, αναμένονται οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών καθώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Μειωμένος είναι ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννη. Συγκεκριμένα για το 2015 οι αιτήσεις μετάθεσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ανέρχονται σε 5.866 με τις περισσότερες εξ αυτών να αφορούν, όπως ήταν αναμενόμενο τις ειδικότητες δασκάλων (3.012) και νηπιαγωγών (1.003). Το προηγούμενο σχολικό έτος οι αιτήσεις για μετάθεση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ έφθασαν τις 6.747, δηλαδή φέτος έχουμε μείωση της τάξης των 13 ποσοστιαίων μονάδων που πιθανόν να αποδίδεται στο γεγονός ότι το 2014 το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων ήταν το μεγαλύτερο από το 2011 και έφθασε το 41.53%

Ο αριθμός αιτήσεων για μετάθεση στη Β/θμια κινείται στα ίδια επίπεδα με το 2014 καθώς για τη γενική εκπαίδευση έχουν κατατεθεί σύμφωνα με τον κ. Κορδή 8.248 αιτήσεις ενώ το 2014 είχαν κατατεθεί 8.358. Βέβαια αν προσθέσουμε τις αιτήσεις για τα Μουσικά Σχολεία και την Ειδική Αγωγή ο συνολικός αριθμός φθάνει τις 9.126.

Αιτήσεις Γενικής Εκπαίδευσης 2014 Βθμια

8.358

Αιτήσεις Γενικής Εκπαίδευσης 2015 Βθμια

8.248

Την τελευταία διετία το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων στη Β/θμια σε αντίθεση με την Α/θμια κινείται σε μονοψήφιο ποσοστό παρά το γεγονός ότι σημειώνονται κάθε χρόνο χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις. «Σκωτσέζικο ντους» είχαμε για φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς που παρά τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις οι μεταθέσεις ήταν ελάχιστες. Το Υπουργείο απέδωσε τις ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις στο γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί εκπαιδευτικοί χωρίς οργανικές θέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περσινή χρονιά ήταν ευνοϊκή για να λάβει κάποιος μετάθεση καθώς η αλλαγή στα χρονοδιαγράμματα των συνταξιοδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα κενά των εκπαιδευτικών, καθώς μέσα στο ίδιο σχολικό έτος, 2013-2014, είχαμε τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών του 2013 αλλά και του 2014 που έφθασαν αθροιστικά περίπου στις 5000 για την Α/θμια και 6.500 για τη Β/θμια.

Όσον αφορά τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια ανέρχονται περίπου στις 5000-5500 αριθμός που αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...