Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Πεντάμηνα": Ξεμπλοκάρουν οι προσλήψεις στους Δήμους!

"Πεντάμηνα": Ξεμπλοκάρουν οι προσλήψεις στους Δήμους!
Προχωρούν κατ΄ εξαίρεση οι προσλήψεις των 32.433 ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015 στους δήμους σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .


Η εξαίρεση αυτή προέκυψε ύστερα από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης προς όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε ζητήσει την άρση της αναστολής των διαδικασιών προσλήψεων λόγω των εκλογών, για συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού, μεταξύ των οποίων και για προσωπικό που απασχολείται στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας διαβίβασε στην ΚΕΔΕ χθεσινή σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας σύμφωνα με την οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την κατ΄ εξαίρεση διενέργεια των προσλήψεων των ανέργων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες κατάταξης ανέργων, που καταρτίστηκαν στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015» (Δημόσια Πρόσκληση Νο2/2015), όπως είχε ζητηθεί από το υπουργείο Εργασίας στις 9 Σεπτεμβρίου.

Το αιτιολογικό σκεπτικό της απόφασης για τη συνέχιση των διαδικασιών πρόσληψης των ήδη επιλεγέντων ανέργων, είναι ότι οι πίνακες επιτυχόντων είχαν οριστικοποιηθεί πριν από τις 2-7-2015, δηλαδή πολύ πριν την προκήρυξη των εκλογών, καθώς και ότι πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενη πράξη από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ποσού 200 εκ. ευρώ, και επομένως οιαδήποτε καθυστέρηση στην απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του εξ ευρωπαϊκών πόρων συγχρηματοδοτούμενου σκέλους.

1 σχόλιο

  • D.....
    D..... Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 16:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Όταν λέμε ξεπλοκάρουν τα πεντάμηνα εννοούμε ότι πληρώνουμε αλλά αυτό μάλλον δεν ξέρει τι σημαίνειο ΟΑΕΔ από τη στιγμή που έχει απλήρωτους Ιούλιο και Αύγουστο.. Έβγαλε δελτίο τύπου ότι ξεκίνησαν οι πληρωμές απλά για να καλύψει την ανεργία........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...