Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεπαγώνουν προσλήψεις για Δήμους και ΔΕΥΑ στην Αρκαδία!

Ξεπαγώνουν προσλήψεις για Δήμους και ΔΕΥΑ στην Αρκαδία!
Ρυθμίσεις του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης που αφορούν στο προσωπικό των ΟΤΑ, θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας, ενημερώνονται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας για το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.
Ουσιαστικά ξεπαγώνουν οι προσλήψεις και για τους δήμους αλλά και για τις ΔΕΥΑ και αυτό φυσικά αφορά και την Αρκαδία.
 
Προσωπικό ανταποδοτικών υπηρεσιών ΟΤΑ
Με το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης 3 της παρ. ΣΤ' υποπαρ. ΣΤ1 του ν. 4093/2012 έχει επιβληθεί πλήρης αναστολή προσλήψεων προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ στους OTA έως 31.12.2016. Εξαιτίας αυτού, έχουν εμφανιστεί πολλές ελλείψεις προσωπικού και σοβαρές δυσχέρειες στη λειτουργία υπηρεσιών ζωτικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.
Με τη διάταξη του άρθρου 7 του ν. 4368/2016 εξαιρούνται από την ανωτέρω αναστολή οι διορισμοί και προσλήψεις μόνιμου και ΙΔΑΧ προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, δηλαδή προσωπικού που θα στελεχώσει τις Υπηρεσίες Καθαριότητας, ΔΕΥΑ, Ηλεκτροφωτισμού, Ύδρευσης - Άρδευσης, Αποχέτευσης και Δημοτικών Κοιμητηρίων κ.τ.λ.   Το τακτικό προσωπικό των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ που θα καλύπτει κενές θέσεις ειδικά των ανωτέρω Υπηρεσιών προσλαμβάνεται χωρίς πλέον να απαιτείται απόφαση κατανομής του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του ν. 3833/2010, όπως ισχύει.
Επισημαίνεται ότι, εάν εκκρεμούν διορισμοί επιτυχόντων κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ παλαιότερων προκηρύξεων ΑΣΕΠ, προς κάλυψη κενών θέσεων στις ανωτέρω υπηρεσίες των φορέων, οι φορείς πρέπει άμεσα να ολοκληρώσουν τους διορισμούς αυτούς, ακολουθώντας τη διαδικασία των άρθρων 23-26 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007 όπως ισχύει).
Αμέσως μετά την ανάληψη υπηρεσίας από τα άτομα αυτά, ο φορέας θα πρέπει να ενημερώσει σχετικά την υπηρεσία . Ο τρόπος ενημέρωσης θα γνωστοποιηθεί με νεότερη εγκύκλιό .
Εξυπακούεται ότι ο διορισμός προσωπικού ΥΕ και ΔΕ στις εν λόγω υπηρεσίες ολοκληρώνεται χωρίς την έκδοση απόφασης κατανομής, εφόσον πρόκειται για διορισμό σε εκτέλεση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης ή κατόπιν αντικατάστασης-αναπλήρωσης διοριστέου, που δεν αποδέχθηκε το διορισμό ή έχει κώλυμα διορισμού. Στην τελευταία δε περίπτωση, πρέπει το αρμόδιο προς διορισμό όργανο να βεβαιώνει εγγράφως το ΑΣΕΠ, ότι ο διορισμός αφορά σε υπηρεσία ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Τέλος υπενθυμίζεται ότι για την κίνηση διαδικασιών νέων προσλήψεων και του εν λόγω προσωπικού θα πρέπει να τηρείται η διαδικασία της Έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...