Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΟΑΕΔ: Επιδότηση 360 ευρώ τον μήνα για προσλήψεις ανέργων!

ΟΑΕΔ: Επιδότηση 360 ευρώ τον μήνα για προσλήψεις ανέργων!
Δωδεκάμηνη επιδότηση του μισθού έως 360 ευρώ τον μήνα θα δίνει ο ΟΑΕΔ για κάθε πρόσληψη επιδοτούμενου ανέργου σε μικρές επιχειρήσεις με προσωπικό έως 10 άτομα. Σύμφωνα με την απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Γ. Χουλιαράκη και Ρ. Αντωνοπούλου που πήρε χθες ΦΕΚ ( (391/10-11-17), όπως αναφέρει το eisodima.gr, το πρόγραμμα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας που θα προκηρυχθεί, θα «καλύψει» την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» με τους παρακάτω 4 βασικούς κανόνες:

1 Ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ) και Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης που απασχολούν έως 10 άτομα θα μπορούν να προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους που δικαιούνται επίδομα ανεργίας τουλάχιστον για 5 μήνες (οι κοινοί άνεργοι) ή 2 μήνες (οι μακροχρόνια άνεργοι) εφόσον δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους 3 τελευταίους μήνες.

2 Το πρώτο στάδιο του προγράμματος θα διαρκεί όσο και το χρονικό διάστημα το οποίο υπολείπεται μέχρι τη λήξη της διάρκειας τακτικής επιδότησης και η επιχείρηση θα λαμβάνει ως επιχορήγηση το επίδομα ανεργίας του ανέργου μέχρι και τη λήξη της διάρκειας επιδότησης (μέχρι 12 μήνες κατ' ανώτατο όριο). Ως μηνιαίο ποσό επιχορήγησης για πλήρη απασχόληση και ασφάλιση 25 ημερών ορίζεται το μηνιαίο ποσό που αναγράφεται στην «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας» του δικαιούχου όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά. Για τους επιχορηγούμενους μακροχρόνια άνεργους η επιχορήγηση θα φτάνει τα 400 ευρώ (το επίδομα μακροχρονίων ανέργων 200 ευρώ + επιπλέον ημερήσιο ποσό επιχορήγησης 8 ευρώ, ή επιπλέον 200 ευρώ για 25 ημέρες).

3 Το δεύτερο στάδιο θα αφορά στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση των 12 μηνών για αμιγή απασχόληση (δηλαδή το χρονικό διάστημα που υπολείπεται από τη λήξη του α' σταδίου και μέχρι να συμπληρωθούν οι 12 μήνες). Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό των 360 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης και μέχρι 25 ημερομίσθια το μήνα, για όλους. Για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ημερών το μηνιαίο ποσό επιχορήγησης μειώνεται κατά 1/25.

4 Μετά τη λήξη της επιχορήγησης η επιχείρηση υποχρεούται να συνεχίσει να απασχολεί τους εργαζόμενους («παλιό» και «νέο» προσωπικό) για ακόμη τρεις μήνες δέσμευσης χωρίς επιχορήγηση.

Να σημειωθεί ότι αν ο άνεργος που τοποθετείται απολυθεί πριν από τον χρόνο λήξης του δικαιώματος επιδότησης, θα λαμβάνει το επίδομα ανεργίας για το υπόλοιπο διάστημα, εφόσον δεν επανατοποθετηθεί ή προσληφθεί, ενώ τα ημερήσια επιδόματα του πρώτου σταδίου δεν θα λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό του αριθμού των ημερήσιων επιδομάτων που κάθε άνεργους δικαιούται να επιδοτηθεί τα τελευταία 4 χρόνια πριν από την έναρξη της επιδότησης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...