Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν τρία νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν τρία νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων
 
Εντός της εβδομάδας ξεκινούν τρία προγράμματα θέσεων εργασίας για ανέργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για:
 
1) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του Δημοσίου Τομέα και τον ΟΤΑ για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών (Προϋπολογισμός 120.000.000€).
Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, του οποίου η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου, θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.
Η επιχορήγηση θα είναι για δώδεκα μήνες. Έχει δικαίωμα ο φορέας ( σ.σ ΟΤΑ – Δημόσιο ΝΠΔΔ), δηλαδή η επιχείρηση, να επιχορηγηθεί για άλλους δώδεκα μήνες, να επεκτείνει δηλαδή για 24μηνη διάρκεια, εφόσον έχει τη δυνατότητα να καλύψει το 50% του μισθολογικού κόστους, εφόσον η επιχορήγηση αφορά 50% του μισθολογικού κόστους. Έτσι αν βρει το άλλο 50% του μισθολογικού κόστους μπορεί να μπει στο πρόγραμμα και να το επεκτείνει στη συνέχεια για δεύτερο χρόνο.
Ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος και να κατέχουν κάρτα ανεργίας.
Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.
 
2) Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων (Β’ Κύκλος), για 1.639 Θέσεις Πλήρους Απασχόλησης. Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο (από την ΕΚΤ και τον ΟΑΕΔ). Ο προϋπολογισμός του θα ανέλθει σε 13.191.156,27€
Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδας και αφορά απασχόληση στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων και την «πρόσληψη ανέργων σε θέσεις εργασίας που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτών των Κέντρων».
Πρόκειται για 1.639 θέσεις εργασίας πανελλαδικά σε ποικιλία ειδικοτήτων και μετά την αναμενόμενη έγκριση από το ΑΣΕΠ «ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα».
Πρόκειται για προσωπικό σε ποικιλία υποστηρικτικών ειδικοτήτων για την επικράτεια, δεν αφορά κατάρτιση του προσωπικού, και είναι διάρκειας οκτώ μηνών.
Πέρα του μισθού θα δίνεται και επιπρόσθετο κίνητρο με τη μορφή ειδικού επιδόματος μετεγκατάστασης ύψους 300 ευρώ μηνιαίως για όσους χρειάζεται να μετακινηθούν από την πόλη που διαμένουν στην πόλη που θα εργαστούν.
 
3) Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Σύμφωνα με το άρθρο 64 του Ν. 4430/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΟΑΕΔ και θα έχει προϋπολογισμό 66.000.000€.
Το πρόγραμμα αφορά 1.135 θέσεις απασχόλησης, θέσεις υπολειπόμενες από πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 και αφορούσε 4.000 θέσεις εργασίας.
Πρόκειται για νοσηλευτικό, βοηθητικό και παραϊατρικό προσωπικό, που θα στελεχώσει μονάδες Υγείας.
Αφορά σε 12μηνη πρόσληψη με αποδοχές τους εισαγωγικού κλιμακίου του δημόσιου τομέα της Υγείας.
Το πρόγραμμα, αναμένεται να ξεκινήσει επίσης μέσα στην εβδομάδα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ.
Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, ο ΟΑΕΔ θα έχει τους οριστικούς πίνακες και θα τους αναρτήσει εντός του Ιουλίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...