Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τηλεκατάρτιση για χιλιάδες ανέργους στην Πελοπόννησο

Τηλεκατάρτιση για χιλιάδες ανέργους στην Πελοπόννησο

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης του υπουργείου Εργασίας. Η «Κατάρτιση ανέργων σε εξειδικευμένες δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ» απευθύνεται σε 10.832 άτομα και περιλαμβάνει δράσεις συνεχιζόμενής επαγγελματικής τηλεκατάρτιση ανέργων από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης για την απόκτηση γνώσεων σε βασικές δεξιότητες Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορία και Επικοινωνία (ΤΠΕ) και την πιστοποίηση τους από φορείς αναγνωρισμένοι από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.).

Οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 200 ευρώ μικτά (160 καθαρά) για τις 100 ώρες κατάρτισης, από τις οποίες οι 30 ώρες αποτελούν συμβατική εκπαίδευση και οι 70 ώρες σύγχρονη τηλεκατάρτιση.

Στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλία, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου και Κρήτης έχουν εγκριθεί 310 προγράμματα και ο αριθμός ωφελουμένων ανέρχεται σε 5.995 άτομα. Στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Aττικής έχουν εγκριθεί 224 προγράμματα, ενώ θα επωφεληθούν 4.050 άτομα. Τέλος, σε Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο δόθηκε το «πράσινο φως» σε 23 προγράμματα, ενώ θα καταρτιστούν 450 άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες για τους δικαιούχους δίνονται στο αρχείο που επισυνάπτεται.

ETHNOS_THLEKATARTISH_050313_pk.pdf

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...