Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Να προχωρήσει η διάνοιξη και βελτίωση του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο ζητά η Δημοτική Κοινότητα

Να προχωρήσει η διάνοιξη και βελτίωση του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο ζητά η Δημοτική Κοινότητα

Με ομόφωνη απόφασή της , η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης, προτείνει, άμεσα να προχωρήσει η διάνοιξη και η βελτίωση του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, στην απόφασή της, ζητά:

  1. Να συμπεριληφθούν στο υπό σύνταξη Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό, οι απαλλοτριώσεις, η διάνοιξη κλπ.
  2. Η συμπλήρωση και επισκευή του υπάρχοντος ηλεκτροφωτισμού ή κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
  3. Η κατασκευή πεζοδρομίων.
  4. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΙΔΕΡΗ ΚΑΙ ΡΕΚΚΑ

Η συζήτηση στη Δημοτική Κοινότητα έγινε με αφορμή το από 14-10-2019 έγγραφο των συμβούλων της Κοινότητας κ.κ. Χατζόπουλου, Σίδερη και Ρέκκα.

Το έγγραφο αυτό ανάφερε εξής:

Έχουν περάσει 20 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Πα.Πελ.) που ήταν μια από τις σημαντικότερες διεκδικήσεις των πολιτών αλλά και των τοπικών αρχών της Τρίπολης. Τότε για την Τρίπολη ήταν μια κατάκτηση το να μπει στον χάρτη με τις πόλεις που έχουν Ανώτατα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Όμως 20 χρόνια μετά την ίδρυση του, δυστυχώς, κάποιες βασικές προϋποθέσεις για την ποιοτική αναβάθμιση του έχουν βαλτώσει και η όλη δομή παραμένει όπως περίπου ήταν αρχικά κατά την ίδρυση του.

Στο σημείο αυτό, ως μέλη της Τοπικής Κοινότητας Τρίπολης, δεν θα μπούμε στο βάθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που έρχονται στην πόλη μας, (μπορούμε σε  συνεργασία με την φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα να καταγράψουμε τα βασικά προβλήματα τους και όπου μπορούμε να παρέμβουμε.) αλλά θα επικεντρωθούμε σε ένα βασικό πρόβλημα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Πα.Πελ., οι σπουδαστές που φοιτούν στις σχολές του ΟΑΕΔ άλλα και οι πολίτες που πάνε στο κτίριο του ΟΑΕΔ.

Μιλάμε για το προβληματικό οδικό δίκτυο που συνδέει την πόλη με τις σχολές του Πανεπιστημίου.

Α) Για έναν δρόμο γεμάτο σε πάρα πολλά σημεία με λακκούβες και που σε κάθε νεροποντή (όπως και στην πρόσφατη) πλημμυρίζει σε πάρα πολλά σημεία του οδοστρώματος και το καθιστά επικίνδυνο και για τα αυτοκίνητα αλλά κυρίως για τους πεζούς.

Β) Για την παντελή έλλειψη πεζοδρομίων στο μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου. Πάρα πολλοί φοιτητές πάνε στην σχολή τους με τα πόδια, με αποτέλεσμα να περπατάνε στον δρόμο και πολλές φορές να ακροβατούν ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Γ) Την παντελή σχεδόν έλλειψη φωτισμού σε ολόκληρη την διαδρομή, ειδικά από το τέλος των κατοικιών της περιοχής Αγίας Βαρβάρας ως και το κτίριο της οικονομικής σχολής, με αποτέλεσμα όλη η περιοχή (ερημική σε μεγάλο τμήμα της) να γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη ειδικά για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που έχουν απογευματινά και βραδινά μαθήματα.

Ως Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης ζητάμε να έρθουμε άμεσα σε επαφή με τον αρμόδιο

αντιδήμαρχο και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε το πολύ σημαντικό αυτό πρόβλημα να βρει άμεσα λύση, καθώς το όλο θέμα είναι βασικό για την ομαλή αλλά και ασφαλή λειτουργία όλων των τμημάτων του πανεπιστημίου που ήδη λειτουργούν αλλά και όσων νέων λειτουργήσουν στο μέλλον στην πόλη μας.

οι Τοπικοί Σύμβουλοι

Χατζόπουλος Χρήστος

Σιδερης Δημήτρης

Ρέκκας Χαράλαμπος»

Η ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον κ. Ρέκκα ο οποίος έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση: Έχοντας έρθει σε επαφή και με φοιτητές και με άτομα της Πανεπιστημιακής κοινότητας και εμείς πηγαίνοντας προς το Πανεπιστήμιο, έχουμε δει ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο είναι στην ίδια κατάσταση τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια. Και ο Χρήστος ο Χατζόπουλος που πηγαίνει πιο συχνά εκεί πέρα, η κατάσταση παραμένει ίδια.

Ειδικά σε συναντήσεις με φοιτητές μας λένε ότι τις βραδινές ώρες είτε από σκυλιά, είτε από αυτοκίνητα, είτε από οτιδήποτε είναι δύσκολο να πάνε, ούτε έχουν την οικονομική άνεση πάντα να παίρνουν ΣΑΧΙ, οπότε πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση γι’ αυτό το πρόβλημα γιατί είναι και θέμα πολιτισμού και για την πόλη μας ολόκληρη και για όλους μας να μπορούμε να έχουμε ένα ευπρεπή Πανεπιστήμιο και να είναι και προσβάσιμο προς όλους.

Η πρόταση που κάνουμε και τα προβλήματα που έχουμε δει για το συγκεκριμένο οδικό

δίκτυο είναι συγκεκριμένα και τα σημαντικότερα είναι τα πεζοδρόμια και ο φωτισμός που δεν υπάρχουν και υπάρχουν πάρα πολλά βραδινά και απογευματινά τμήματα, ειδικά τώρα το χειμώνα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Όπως είπε και ο Νίκος πριν, σχετικά με το να ξεκινήσουμε και να βγάλουμε

συγκεκριμένες προτάσεις, να κάνουμε μια συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο, να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα εδώ πέρα, να ξεκινήσουμε να πούμε συγκεκριμένα ότι έχουμε μια, δύο, τρεις, τέσσερες προτάσεις για το πώς μπορεί να δοθεί αυτή λύση όσο πιο άμεσα μπορούμε, να έρθουμε σε επαφή να δούμε και από την πλευρά του Δήμου τι υπάρχει και ουσιαστικά να σκαλίσουμε ένα λιμνάζοντα εδώ και 20 χρόνια θέμα μήπως και βρει επί των ημερών μας λύση.

Διεκδικούμε να φέρουμε και νέες σχολές αλλά δεν έχω δει τουλάχιστον εγώ να έχει γίνει κάτι ώστε να μπορέσουμε να τις υποστηρίξουμε.

Πρόεδρος: Άρα σήμερα να κάνουμε μια ομάδα, είπες, αυτό το έχουμε πει πάρα πολύ καιρό να κάνουμε αυτή την ομάδα. Εγώ πήρα την πρωτοβουλία και σας είπα όποιος θέλει, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που μας δίνει ο νόμος και σας κοινοποίησα τις αρμοδιότητες, να δηλώσει με τι θέλει ν’ ασχοληθεί. Εσύ μου είπες με τα Πολιτιστικά. Άρα η πρωτοβουλία από τον Πρόεδρο έχει παρθεί, ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, θα μπορούσαμε λοιπόν σαν άτυπη ομάδα να έχουμε βγάλει κάποιες

προτάσεις, να έχουμε έρθει σε μια επαφή με την υπηρεσία, γιατί εγώ δεν ξέρω αν κάνω λάθος σε αυτό που θα πω, νομίζω πεζοδρόμια εκτός σχεδίου πόλεως δεν μπορούν να

κατασκευαστούν, ήταν ένα θέμα που ανέφερα και στο είπα όταν πήρες την πρωτοβουλία

σύμφωνα με το δημοσίευμα από τον Αι Γιώργη μέχρι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής,

νομίζω ότι εκτός σχεδίου τα πεζοδρόμια έχουν ένα θέμα, αν κάνω λάθος θα το δούμε με την υπηρεσία.

Τρίτον, φωτισμός που είπες νομίζω υπάρχουν κολώνες μέχρι το Πανεπιστήμιο ίσως και

πιο κάτω μέχρι τον Αϊ Γιώργη.

Τέταρτον, και πάλι δε νομίζω ότι κάνω λάθος, υπάρχει μια κανονιστική επί των ημερών

μου και μάλλον πολύ παλιά, τουλάχιστον δεκαετίας, που ορίζει απαγόρευση στάσης και

στάθμευσης στην οδό Καραϊσκάκη, όπως ορίζει επίσης απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Παπαρηγοπούλου, δεδομένου ότι και από εκεί ξεκινάει ο κόσμος για να φτάσει στο Πανεπιστήμιο και σε άλλα σχολεία, δεν ξέρω αν είναι ακόμα σε ισχύ αλλά σε αυτό το δρόμο όταν με το συγκεκριμένο πλάτος που έχει παρκάρουν ΙΧ, είναι αδύνατο να περάσει το αστικό, τα ΙΧ, το λεωφορείο που πηγαίνει στο 4ο, είναι θέματα που γνωρίζουμε όλοι άρα για να μην πάμε να βάλουμε τις πινακίδες και να υλοποιήσουμε και αν ισχύει ξαναλέω η απόφαση σημαίνει ότι υπάρχει κάποια άλλη πολιτική βούληση.

Ανεξαρτήτως αυτού όμως θέλετε να καταθέσετε συγκεκριμένες προτάσεις καταθέστε,

θέλετε να το αναβάλουμε ούτως ώστε να φέρουμε συγκεκριμένες προτάσεις και να ψηφιστούν απ’ το συμβούλιο, ότι θέλετε είμαι στη διάθεσή σας. Θέλεις να πεις τώρα κάποιες προτάσεις γιατί ήρθε ένα κείμενο, όπως λέει και ο κ. Κωτσίρος χωρίς να έχει ένα, δύο, τρία πράγματα και χωρίς να έχουμε συμβουλευτεί τις υπηρεσίες, π.χ να πούμε να γίνουν πεζοδρόμια, αν διαδικαστικά δε μπορούν να γίνουν πεζοδρόμια εκ του νόμου και να το πούμε και να μην το πούμε.

Ρέκκας: Σο να δημιουργηθεί μια ομάδα με αφορμή το θέμα που βάλαμε σαν

παράταξη εμείς εδώ πέρα είναι πάρα πολύ καλύτερο, εγώ σου είπα από την αρχή όταν είπες που θέλουμε να ασχοληθεί ο καθένας εγώ σου είχα απαντήσει. Από εκεί και πέρα δεν ήταν δικό μου το θέμα να πω Νίκο, Σπύρο…, πάρτε θέση για το που θέλετε να πάτε. Από εκεί και πέρα επειδή δεν δημιουργήθηκαν οι ομάδες δεν πάει να πει ότι δεν πρέπει να έρχονται κάποια θέματα ή ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται κάποιες πρωτοβουλίες.

Αυτό που λέμε εμείς εδώ, δεν πήγαμε με συγκεκριμένες μόνο δικές μας πρωτοβουλίες,

λέμε να αναλάβει η Κοινότητα πρωτοβουλία να δημιουργηθεί η ομάδα όπως πολύ σωστά

είπες, να κάνουμε μια καταγραφή πέντε, έξι, επτά προτάσεων, να έχουμε μια συνάντηση με

τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να δούμε τι από αυτά μπορούν να γίνουν και πόσο άμεσα ή κάποια από αυτά μπορεί να μην είναι εφικτά και να ξεκινήσει η διαδικασία γιατί είναι ντροπή και για την πόλη 20 χρόνια μετά να είναι ο δρόμος αυτός ακριβώς στην ίδια κατάσταση. Δε μπορώ να πιστέψω ότι επειδή ανήκουν σε κάποιους συγκεκριμένους τα οικόπεδα δεξιά και αριστερά, εκατέρωθεν του δρόμου δε μπορεί να σχηματιστεί ή δεν μπορεί να αλλάξει κάποιο σχέδιο πόλης εκεί και να δημιουργηθούν για το Πανεπιστήμιο πεζοδρόμια. Δε μπορώ να πιστέψω ότι ειδικά μετά τη στροφή του ξενοδοχείου δεν μπορούν να μπουν φωτιστικά ώστε να μπορούν να πηγαίνουν ασφαλή τα παιδιά στη σχολή τους, δε μπορώ να δεχθώ ότι το οδόστρωμα είναι γεμάτο λακκούβες και προχθές π.χ με τη βροχή πλημμύρισε, δεν υπήρχε δυνατότητα ούτε να πάει ούτε να έρθει κανείς, δε μπορεί κάποια πράγματα να επισκευαστούν. Θα πρέπει κάποια στιγμή ν’ αρχίσουν κάποια πράγματα να γίνονται και ας σκουντήσουμε εμείς στην κατεύθυνση αυτή και ας μη γίνουν αλλά εμείς θα έχουμε κάνει αυτό που πρέπει να κάνουμε σαν Τοπική Κοινότητα.

Κωτσίρος: μια πρόταση, άμεσα, σε ένα μήνα, ο Δήμος με τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα να προκηρύξει τις απαλλοτριώσεις και τη χάραξη του δρόμου.

Πρόεδρος: να συμπληρώσω την πρόταση, στο τεχνικό πρόγραμμα το καινούργιο να μπουν οι απαλλοτριώσεις και η διάνοιξη του δρόμου, αυτό προτείνεις.

Δεύτερον: Συμπλήρωση ηλεκτροφωτισμού

Τρίτον: κατασκευή πεζοδρομίων

Τσιοτίνας: επειδή όλα αυτά είναι χρονοβόρα προτείνω να πάνε τα παιδιά που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία να ζητήσουν από τον Αντιδήμαρχο το πρώτο και καίριο θέμα να φτιάξουμε το δρόμο, δηλαδή να κλείσουν οι λακούβες, μην σκοτωθεί κανένας άνθρωπος το  πιο γρήγορο που μπορεί να γίνει και μετά να μπούμε σε μια λογική να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Πρόεδρος: ασφαλτόστρωση του δρόμου.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 19:23 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 5,400,000 ΕΥΡΩ .

  • freethoughtsgr@gmail.com
    freethoughtsgr@gmail.com Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 14:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενημερώστε τους άσχετους ότι υπάρχει απόφαση απολλοτριωσης το δρόμου από την εκκλησία μέχρι το πανεπιστήμιο.Να ολοκλήρωση την απολλοτριωση ο δήμος προς τους ιδιοκτήτες,να μπουν οι μπουλντόζες να γκρεμίσουν τις μάντρες να κάνουν διαπλάτυνση του δρόμου,να γίνουν πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομος αυτο προβλέπεται από τη μελέτη,και να αφήσουν τις συνεδριάσεις και τις άκαρπες συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων! Υπάρχει μελέτη ανοιχτε τα μάτια σας και ξεθαφτετη από το συρτάρι που είναι θαμμένη! Ξυπνατεεεε!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...