Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Τρίπολης | Ανοίγει ο δρόμος για τον διαγωνισμό της προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο Μεγαβούνι

Δήμος Τρίπολης | Ανοίγει ο δρόμος για τον διαγωνισμό της προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο Μεγαβούνι

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν απόλυτα το πρόσφατο ρεπορτάζ του «Καλημέρα Αρκαδία» για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης.

Στις 24 Μαΐου 2020 γράφαμε «Το σχεδιασμό «μεταβατική διαχείριση απορριμμάτων» ενεργοποιεί ο Δήμος Τρίπολης», κάτι που επιβεβαιώνεται από την πρόσκληση της επόμενη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής όπου την 1η Ιουνίου θα γίνει καθορισμός των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού για την εκτέλεση της υπηρεσίας «Προσωρινή διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Τρίπολης – Β’ Φάση».

 

Ο διαγωνισμός αφορά την παροχή υπηρεσιών για τη διαχείριση των απορριμμάτων με δεματοποίηση στη θέση «Μεγαβούνι» της Κοινότητας Βαλτετσίου, της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης, για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης.

 

Επισημαίνεται ότι εάν, εν τω μεταξύ, ολοκληρωθεί η διαδικασία σύναψης της σύμβασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και με τον τρόπο αυτό καταστεί εφικτή η διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στην ανάδοχο εταιρεία του έργου, τότε η σύμβαση που θα συναφθεί ως αποτέλεσμα της μελέτης, θα λυθεί αζημίως για το Δήμο Τρίπολης, ο οποίος θα έχει στην περίπτωση αυτή, το δικαίωμα της μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης με τον ανάδοχο, σύμβαση που θα λύεται χωρίς δικαίωμα διεκδίκησης αποζημίωσης του ανάδοχου για το υπόλοιπο και ανεκτέλεστο της σύμβασης, μετά δηλαδή τη χρονική στιγμή της περιέλευσης σε αυτήν της έγγραφης καταγγελίας του Δήμου Τρίπολης.

 

Η όλη επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου και των προ διαλεγμένων οργανικών αποβλήτων (όταν ο Δήμος είναι έτοιμος και εφαρμόσει διαλογή στη πηγή, καφέ κάδο), θα γίνεται με κινητή μονάδα η οποία θα διαθέτει και σύστημα κομποστοποίησης των οργανικών.

Τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν θα εγκατασταθούν σε κατάλληλο χώρο του Δήμου, στη θέση «Μεγαβούνι» της Κοινότητας Βαλτετσίου, που διαθέτει ήδη τις απαιτούμενες άδειες.  

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 638.600,00 Ευρώ.

 

Όπως είχαμε επισημάνει και στο προηγούμενο ρεπορτάζ, η οριακή κατάσταση που βρίσκεται ο σκουπιδότοπος στον Άγιο Βλάση (λόγω έλλειψης χωρητικότητας και λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων) και από την άλλη η επικείμενη οριστική λύση που «τρέχει» η Περιφέρεια, οδηγούν τον Δήμο Τρίπολης σε μια μεταβατική λύση.

Αυτό το έργο, θα «επιτρέψει» στον Δήμο Τρίπολης να αποχωρήσει από τον Άγιο Βλάση και να πάει σε μια λύση μεταβατική, αναμένοντας τις εξελίξεις από το μέτωπο της Περιφέρειας.

 

Πρόκειται άλλωστε για μία βασική δέσμευση του Κώστα Τζιούμη που θα γίνει πράξη μέσα σε πολύ μικρό διάστημα, από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του Δημάρχου, αν υπολογιστεί ότι μεσολάβησε και η περίοδος της καραντίνας που δημιούργησε ιδιαίτερες συνθήκες.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 22:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεματοποίηση σκουπιδιών. Η "μεγάλη ιδέα" του Κοτσιάνη ξανά στο προσκήνιο.

  • ΧΑΙΡΕ ΒΑΘΟΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟ
    ΧΑΙΡΕ ΒΑΘΟΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟ Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 22:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Η βασική δέσμευση του κ. Τζιούμη ήταν οτι δεν θα συνεχίσει στον Άγιο Βλάση αλλά και το Μεγαβούνι το κατέκρινε βάναυσα αλλά και το καταψήφιζε συνεχώς.
    Από κει και πέρα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν δεχτούμε πειραματισμούς για τρίτη συνεχόμενη θητεία - διοίκηση. και πόσο μάλλον την δεματοποίηση εν έτη 2020.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...