Menu
RSS
Παρασκευή, 16/04/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Διαμαρτυρία στην Τρίπολη | "Θα κλείσουν το 2ο Γυμνάσιο - Παιδιά θα μεταφερθούν σε άλλα σχολεία - Καθηγητές θα χάσουν τη δουλειά τους" (vd)

Διαμαρτυρία στην Τρίπολη | "Θα κλείσουν το 2ο Γυμνάσιο - Παιδιά θα μεταφερθούν σε άλλα σχολεία - Καθηγητές θα χάσουν τη δουλειά τους" (vd)

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Απριλίου, έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Τρίπολης, για να μην γίνει Πρότυπο ή Πειραματικό το 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης.

Ο Ανδρέας Γιαννόπουλος από το ΠΑΜΕ έκανε λόγο για «επιμονή της Κυβέρνησης που δεν έρχεται να αναβαθμίσει αυτά τα σχολεία αλλά υποβαθμίζει συνολικά την εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών».  Τα σχολεία αυτά -όπως είπε- θα είναι ελιτιστικά και απαραίτητη θα θεωρείται η πρόσληψη καθηγητών «ανεβασμένων προσόντων» αφού τα μαθήματα θα διαφέρουν σε σχέση με τα υπόλοιπα ενώ συμπλήρωσε πως «η απόφαση αυτή βλάπτει συνολικά την εκπαίδευση» αλλά και ότι «ο Περιφερειακός Διευθυντής και γενικότερα το Υπουργείο πρέπει να σεβαστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των καθηγητών».

Στη συνέχεια για το ίδιο ζήτημα μίλησε και ο Χρήστος Κούλης (από την παράταξη των Αδέσμευτων), ο οποίος μίλησε για ισοδυναμία και ποικιλομορφία ανάμεσα στα σχολεία της πόλης μας όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για καθηγητές οι οποίοι «ανταποκρίνονται με ευσυνειδησία στο έργο τους». Στη συνέχεια ο κύριος Κούλης αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα έχει η δημιουργία ενός τέτοιου σχολείου στην πόλη μας, όπως είναι η υπερεντατικοποίηση των εξετάσεων αλλά και η κατηγοριοποίηση των σχολείων. Επέμεινε στο γεγονός ότι «το μαθητικό δυναμικό δεν δικαιολογεί την ίδρυση ενός τέτοιου σχολείου». Ενώ έκλεισε λέγοντας ότι «είμαστε υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας».

Μετά τη συνάντησή τους με τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης μίλησαν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Πάνος Ζαφειρόπουλος, και ο Ηλίας Αγγελάκος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Ο κύριος Ζαφειρόπουλος αναφέρθηκε στην συζήτηση που είχαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή στον οποίο προέβαλαν τα επιχειρήματά τους, πληροφορώντας μας για την επιμονή της Διεύθυνσης για τη δημιουργία ενός τέτοιου σχολείου. «Είμαστε εντελώς αντίθετοι και ιδεολογικά και πρακτικά» στη δημιουργία ενός τέτοιου σχολείου είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Ζαφειρόπουλος καθώς θα εξυπηρετήσουν μόνο τις ανάγκες χαρισματικών παιδιών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών ενώ δήλωσε πως είναι ευχαριστημένοι σε ό,τι αφορά την επίτευξη του έργου τους. Ο κύριος Ζαφειρόπουλος μίλησε και για το παλιό Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης το οποίο λειτουργούσε όπως κάθε συμβατικό σχολείο.

Τέλος, το λόγο πήρε ο κύριος Αγγελάκος και μίλησε για «κατάργηση του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης», ένα σχολείο «πολυδύναμο, που στηρίζει τμήματα ένταξης, τμήματα προσφύγων και έχει ένα δυναμικό γύρω στα 300 παιδιά». Στάθηκε στο ζήτημα της κάλυψης θέσεων που θα προκύψει εάν το 2ο Γυμνάσιο μετατραπεί σε Πειραματικό υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι πολλά παιδιά, μέσα και αυτά που βρίσκονται σε τμήματα ένταξης, θα πρέπει να μεταφερθούν στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης τα οποία είναι ήδη γεμάτα. Ο κύριος Αγγελάκος μίλησε και για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους αλλά και τη δημιουργία ενός κλίματος αμφιβολίας που αν δεν έχει προκύψει ήδη θα γίνει μελλοντικά. Ο κύριος Αγγελάκος υπογράμμισε και το γεγονός ότι για την εγγραφή των μαθητών στο πρότυπο σχολείο θα απαιτείται η διενέργεια εισαγωγικών εξετάσεων η οποία θα έχει κατ’ επέκταση ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ανισοτήτων ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους.

Όλοι οι ομιλητές κάλεσαν τους γονείς των μαθητών τους να συνδράμουν στον αγώνα τους.

Β.Γ.

12 σχόλια

 • Γιάννης Π.
  Γιάννης Π. Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 08:52 Σύνδεσμος σχολίου

  Κλειώ μου καλημέρα! Ποιο είναι το καινούριο στην υπόθεση Πειραματικό Σχολείο. Τι άλλαξε τόσα χρόνια που ήταν το 4ο Γυμνάσιο ως Πειραματικό? Μήπως βγήκαν όλοι αριστούχοι και περάσαν όλοι οι μαθητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ? Το μόνο καινούριο που φαίνεται είναι η λέξη ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ δίπλα από τη φράση 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης. Από κει και πέρα ξέρετε εσείς αν γίνονται "πειράματα" στους μαθητές? ΕΛΕΟΣ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 00:10 Σύνδεσμος σχολίου

  Βρε ντουβαρρρρρρ 22.34 τα ντουβάρια δεν κάνουν το σχολείο, σχολείο, χρόνια το πειραματικό ήταν από ιδρύσεως του σε ακατάλληλα κτίρια , όμως γινόταν πάρα πολύ καλή δουλειά χάρη στους καθηγητές και όχι στα ντουβάρια , δεν ξέρω αν κατάλαβες τίποτα 22.34.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 22:34 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο σάκος του box αγαπητέ Γιάννη δεν είναι ο Διευθυντής εκπαίδευσης Πρέπει να καταλάβεις ότι έχει τη πλήρη ευθύνη Εμείς δεν προτείναμε το δεύτερο που το είχε στείλει κρυφά πρόταση από 17/3 στο υπουργείο Πειραματικό στην Τρίπολη έχει φτιαχτεί γι αυτό το λόγο και με τις προδιαγραφές αυτού του τύπου σχολείου, και το έφτιαξε ο τότε κολλητός του διευθυντή ο Λυκουρέντζος Γιατί τώρα δεν προτείνουν πειραματικό στο 4 Γυμνάσιο;;; Απλά βολεύει κολλητούς, δεν τον νοιάζει τίποτα για τα παιδιά Μιλάμε είμαστε πολύ π'ίσω δυστυχώς Κάποιος ΝΔκράτης μου είπε ότι θέλει να μπει στο μάτι του Λυκουρέντζου που δεν του έκανε τα χατιράκια...

 • Κλειώ
  Κλειώ Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 19:49 Σύνδεσμος σχολίου

  Σταματήστε να παραπληροφορείτε τον κόσμο!!! όταν δείτε φρέσκο κρέας ορμάτε κύριοι του συνδικαλισμού... μην δείτε κάτι να αλλάζει!!!

 • Εκπρόσωπος άρχουσας τάξης
  Εκπρόσωπος άρχουσας τάξης Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 19:18 Σύνδεσμος σχολίου

  Επιασαν δουλειά τα παπαγαλάκια - υπέρμαχοι των σχολείων των εκλεκτών..

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 18:46 Σύνδεσμος σχολίου

  Τα παιδιά στα γεωγραφικά όρια του σχολείου δεν θα πηγαίνουν στο νέο σχολείο. Καταργείται η γεωγραφική κατανομή, Στο νέο σχολείο θα παγαίνουν κατόπιν εξετάσεων στην τελευταία τάξη του δημοτικού παιδιά από όλο το Δήμο..Αντί να φτιαχτεί ένα ενιαίο σύγχρονο σχολείο δημιουργούνται σχολεία πολλών ταχυτήτων και μάλιστα ένα που η παρακολούθησή του προϋποθέτει φροντιστήρια και χρήματα που η πλειοψηφία των παιδιών δεν τα έχει..

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 17:58 Σύνδεσμος σχολίου

  όταν τα παιδιά πάνε σε άλλα σχολεία μουσικό- τεχνικό δεν υπάρχει ανισότητα .........δεν υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών........ύπαρξη χαρισματικών παιδιών.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 17:07 Σύνδεσμος σχολίου

  κκε η πληγη τουτου του τοπου, βολεμενοι ολοι σε κρατικες θεσεις που μιλανε εκ του ασφαλους

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 15:59 Σύνδεσμος σχολίου

  Γιατί παραπληροφορείτε τον κόσμο , σε περίπτωση που κάποιο σχολείο γίνει πειραματικό από την πρώτη τάξη θα ξεκινήσει , οι υπάρχοντες μαθητές θα φοιτήσουν κανονικά στο σχολείο τους, μέχρι να πάρουν απολυτήριο από το σχολείο τους, μην λέτε ψέματα δεν διώχνετε κανένας μαθητής από κανένα σχολείο.

 • Στέλα
  Στέλα Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 15:56 Σύνδεσμος σχολίου

  Ποια παιδιά θα μεταφερθούν σε άλλα σχολεία ρε σύντροφοι; Τη φοίτησή τους θα την ολοκληρώσουν στο σχολείο που ήδη φοιτούν τα παιδιά!!!! Πάλι φασαρία για τις συνδικαλιστικες θεσούλες σας και τη βόλεψη των συναδέλφων σας κάνετε;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...