Menu
RSS
Τετάρτη, 01/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ημέρα Φυσικοθεραπείας στην Τρίπολη – Στο επίκεντρο κινητικά προβλήματα για ηλικιωμένους και απορίες για τη στάση του σώματος των παιδιών (vd)

Ημέρα Φυσικοθεραπείας στην Τρίπολη – Στο επίκεντρο κινητικά προβλήματα για ηλικιωμένους και απορίες για τη στάση του σώματος των παιδιών (vd)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (8 Σεπτεμβρίου) ο Πανελλήνιος σύλλογος Φυσικοθεραπευτών διοργανώνει εκδηλώσεις για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την αξία της φυσικοθεραπείας στη ζωή μας, σε όλα τα περιφερειακά τμήματα. 

Στην Τρίπολη τα μέλη του συλλόγου βρέθηκαν για 4 ώρες μπροστά στο παλιό δημαρχείο της πόλης, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και συζήτησαν με τους πολίτες για προβλήματα που έχουν ή για θέματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με τον κλάδο τους.

Όποιοι θέλησαν, συμπλήρωσαν και ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με την φυσικοθεραπεία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Νίκη Δικαίου ηλικιωμένα άτομα ρωτούσαν περισσότερο για κινητικά προβλήματα, ενώ γονείς για τη σωστή στάση που πρέπει να έχει το παιδί τους στο θρανίο ή στην καρέκλα του υπολογιστή όταν κάθεται πολλές ώρες αλλά και για προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η καθημερινή άρση της σχολικής τσάντας σε μικρά παιδιά.

Το σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Κίνηση για την Υγεία». Ο φυσικοθεραπευτές "φωνάζουν" ότι η κίνηση και η άσκηση είναι θεμελιώδεις παράμετροι για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή ανεξάρτητα από την ηλικία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ενημερώνει πως η μειωμένη κινητικότητα και η ελλιπής σωματική δραστηριότητα  είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου που οδηγούν σε καρδιακά νοσήματα, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη και καρκίνο παγκοσμίως και έχει ορίσει την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας ως προτεραιότητα για την υγεία.

Στη συνέχεια οι φυσικοθεραπευτές πραγματοποίησαν συνεδρίαση στο παλιό δημαρχείο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Δείτε το βίντεο: 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...