Menu
RSS
Τετάρτη, 01/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επόμενο έργο η ανάπλαση της Πλατείας Φιλικών στην Τρίπολη!

Επόμενο έργο η ανάπλαση της Πλατείας Φιλικών στην Τρίπολη!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης άναψε πράσινο φως γθα την ανάπλαση της πλατείας Προσφυγικού Συνοικισμού (Φιλικών).

Πρόκειται για τη διαμόρφωση τμήματος της πλατείας Προσφυγικού Συνοικισμού (Φιλικών), εμβαδού περίπου 1600 m² για την υποδοχή-κατασκευή ενός μνημείου προσφυγικού συνοικισμού από δωρεά.

Η κατάσταση της πλατείας σήμερα είναι κακή. Η υφιστάμενη επίστρωση με κυβόλιθους παρουσιάζει έντονες φθορές, τα όργανα των παιδικών χαρών αλλά και τα καθιστικά-παγκάκια φέρουν σημάδια βανδαλισμού και έχουν υποστεί σοβαρή φθορά λόγω χρήσης.  

Επιβάλλεται λοιπόν η ανάπλασή της ώστε να αναβαθμιστεί και όλη η περιοχή.

Η ανάπλαση θα είναι ήπιας μορφής και βασίζεται στην ανάγκη της περιοχής για ξεκούραση και κοινωνική επαφή.

Διαμορφώνονται οι υφιστάμενοι χώροι πρασίνου και τοποθετούνται νέα καθιστικά (παγκάκια). Τα παρτέρια στο κέντρο της πλατείας, και δίπλα στη βρύση καταργούνται και τα τμήματα αυτά διαμορφώνονται με κυβόλιθους. Το χαλίκι στο δάπεδο των παιδικών χαρών επί της πλατείας αφαιρείται και στη θέση του τοποθετείται δάπεδο ασφαλείας.

Επειδή η πλατεία χρησιμοποιείται ως χώρος συνάθροισης κοινού και εκδηλώσεων, προβλέπεται η ύπαρξη μεγάλης ανοιχτής επιφάνειας ώστε να εξυπηρετούνται οι ανωτέρω χρήσεις. Τα υλικά της δαπεδόστρωσης θα είναι με κυβόλιθους. Ο γραμμικός σχεδιασμός της πλατείας θα οριστεί με επίστρωση από κυβόλιθους διαφορετικού χρώματος.

Τα υπάρχοντα δέντρα της πλατείας διατηρούνται και ενσωματώνονται στους νέους διαμορφωμένους χώρους πρασίνου. Ο συμπληρωματικός νέος φωτισμός της πλατείας θα ολοκληρώσει τη συνολική ανάπλαση που θα αναδεικνύει αισθητικά το μνημείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...