Menu
RSS
Τετάρτη, 01/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συλαλλητήριο θα γίνει στην Τρίπολη κατά του νομοσχεδίου για το «νέο Λύκειο»

Συλαλλητήριο θα γίνει στην Τρίπολη κατά του νομοσχεδίου για το «νέο Λύκειο»

Η γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψηφίζει την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη το Νομοσχέδιο "για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις". Ένα νομοσχέδιο το οποίο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα της Νεολαίας. Είναι η συνέχιση της πολιτικής των απολύσεων, των υποχρεωτικών μετατάξεων, των συγχωνεύσεων και της υποχρηματοδότησης.

      Στόχος των αλλαγών στην Παιδεία είναι ένα σχολείο για λίγους. Οι 4 εξετάσεις πανελλαδικού τύπου μετατρέπουν το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο που θα εκτοξεύσει την παραπαιδεία και θα οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση τις λαϊκές οικογένειες. Πολλά από τα παιδιά θα εγκαταλείπουν το Γενικό Λύκειο προς την Επαγγελματική Εκπαίδευση που θα οδηγεί τους μαθητές στην "μαθητεία" με μισθό 9 ευρώ την ημέρα από τον ΟΑΕΔ. Θα αυξηθεί η σχολική διαρροή. Οι εργοδότες θα έχουν έτσι τσάμπα εργαζόμενους και θα απολύουν όσους δουλεύουν με υψηλότερους μισθούς. Οι χαμηλοί μισθοί της "μαθητείας" θα συμπαρασύρουν προς τα κάτω τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 

Επί της ουσίας χρησιμοποιούν το σχολείο για να διαμορφώσουν φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό που θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την κρίση εις βάρος μας.

Οι αλλαγές στην Παιδεία δεν είναι συντεχνιακό ζήτημα, μας αφορά όλους. Το Σχολείο που θέλουν να δημιουργήσουν είναι ακόμη πιο ταξικό, υπηρετεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τους μεγαλοεπιχειρηματίες. 


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να αποσυρθεί τώρα το Σχέδιο Νόμου "Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις".

Οχι στο Πανελλαδικό Σύστημα Εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Οχι στα εξαντλητικά ωράρια, στα φροντιστήρια, στις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.

Να μην ισχύσει η βάση του 10 σε Γλώσσα και Μαθητικά.

Οχι στην τζάμπα εργασία της μαθητείας. Πρακτική άσκηση πάνω στο πρόγραμμα σπουδών και το επάγγελμα και με μισθό τουλάχιστον 751 ευρώ.

Καμία απόλυση εκπαιδευτικών. Καμία διαθεσιμότητα. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν. Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στην εργασία τους.

Οχι στην Υποχρηματοδότηση Υγείας - Παιδείας - Δήμων, έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Πετρέλαιο θέρμανσης σε όλα τα σχολεία. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία. Οχι στα 27άρια τμήματα. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Ενα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων.

Όλοι και όλες στην πλατεία Πετρινού στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...