Menu
RSS
Τετάρτη, 01/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σχολικά είδη - Αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα ... - Προσφορές από τα καταστήματα της Τρίπολης (vd)

Σχολικά είδη - Αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα ...  - Προσφορές από τα καταστήματα της Τρίπολης (vd)

Η έναρξη των σχολείων είναι προ των πυλών και οι αγορές σχολικών ειδών έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά με τους γονείς να προτιμούν προσφορές και προϊόντα σε χαμηλές τιμές.

Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που κάνουν πρώτα έρευνα αγοράς και τελευταία στιγμή "τρέχουν" να προμηθευτούν τα απαραίτητα σχολικά είδη για τα παιδιά τους.

Ξεχάστε τις λίστες με τα αμέτρητα σχολικά είδη, αφού και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί φαίνεται να καταλαβαίνουν την οικονομική δυσκολία των γονιών, με αποτέλεσμα να έχουν μειώσει τα σχολικά που ζητούν από τα παιδιά, όσο μπορούν βέβαια, γιατί μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για απαραίτητα είδη.

Το μεγαλύτερο όγκο σχολικών ειδών έχουν τα νηπιαγωγεία, τα οποία ακόμα δεν έχουν κάνει τις αγορές τους, σύμφωνα με όσα δήλωσε καταστηματάρχης της πόλης μας.

Αναλυτικότερα οι τσάντες ξεκινούν από 6 ευρώ έως 50-60, οι γόμες, τα μολύβια, τα στυλό και γενικά η γραφική ύλη ξεκινά από 0,20 λεπτά και οι κασετίνες ξεκινούν από 2 ευρώ.

Τα σχολικά είδη και οι τσάντες μάρκας εξακολουθούν να έχουν υψηλές τιμές.

Οι καταστηματάρχες αναμένουν κίνηση, που πιστεύουν ότι αν και μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές θα είναι ικανοποιητική, καθώς τα σχολικά είναι απαραίτητα και δύσκολα μπορεί ένας γονιός να τα στερήσει από το παιδί του.

Πρόβλημα για τους γονείς είναι και η αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων, τα οποία είναι σε πολύ υψηλή τιμή και αν σκεφτεί κάποιος ότι ένα παιδί θέλει παραπάνω από ένα βιβλίο ή ότι μια οικογένεια έχει 2 ή 3 παιδιά, καταλαβαίνεται ότι το κόστος των ξενόγλωσσων βιβλίων εκτοξεύεται σημαντικά!

Οι γονείς κάνουν ό,τι μπορούν για να μειώσουν τα έξοδα τους και γι' αυτό το λόγο προτιμούν τις προσφορές που διαθέτει το κάθε κατάστημα - βιβλιοπωλείο της πόλης μας.

Στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr μίλησε η Ματούλα Κόκκορη (εργαζόμενη στο κατάστημα "Άστρο") και η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου "Χαρτί και Μελάνι", Μέλεγου Κατερίνα.

Β.Π. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...