Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αμφίβολο αν θα «βγει» ο χειμώνας για τους μισούς επιχειρηματίες της Αρκαδίας (vd)

Αμφίβολο αν θα «βγει» ο χειμώνας για τους μισούς επιχειρηματίες της Αρκαδίας (vd)

Τα προβλήματα τους κατέθεσαν εγγράφως οι επαγγελματίες και βιοτέχνες του Νομού Αρκαδίας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη σε συνάντηση που είχαν μαζί του στα γραφεία της περιφέρειας, με ελπίδα να βοηθήσει όπως μπορεί στην επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα θέματα - προβλήματα που θίχτηκαν ήταν τρία, το ασφαλιστικό, η υψηλή φορολογία και η έλλειψη ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΑ Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος τόνισε την ανάγκη για στήριξη των επιχειρήσεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "φτάσαμε σε αδιέξοδο, αδυνατούμε για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, θα θρηνήσουμε θύματα, το ρεύμα και το πετρέλαιο είναι στα ύψη και πρόκειται να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις μελλοντικά". Μάλιστα δήλωσε ότι "δεν ξέρω αν θα βγει ο χειμώνας για τους μισούς επιχειρηματίες της περιοχής μας"!

Η έλλειψη χρηματοδότησης και η φορολογική επιβάρυνση έχει 'γονατίσει' τους επαγγελματίες και τους οδηγεί στο κλείσιμο και κατ' επέκταση στην ανεργία, όμως τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ δε μπορούν να λύσουν το πρόβλημα...

Ζήτησαν να σχεδιαστεί από κοινού με την περιφέρεια ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των νέων (κυρίως) επαγγελματιών, που επιθυμούν να κάνουν κάτι δικό τους, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Ο Π. Τατούλης με τη σειρά του είπε πως ο χειμώνας που θα έρθει θα είναι τραγικός! Συμφώνησε ότι η επιβολή καινούριων φορολογικών μέτρων οδηγεί τις επιχειρήσεις στο κλείσιμο και μάλιστα συμπλήρωσε ότι μια επιχείρηση είναι αδύνατο να βρει ανοιχτή πόρτα σε τράπεζα γιατί δε δίνουν ούτε 100 ευρώ!

Τέλος είπε ότι "μπορούμε να κάνουμε μια πρόταση στο ΕΤΕΑΝ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Δείτε εικόνες ΕΔΩ

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...