Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαθητές δημοτικού φύτευσαν λουλούδια στον κήπο του Δικαστικού Μεγάρου της Τρίπολης (vd)

Μαθητές δημοτικού φύτευσαν λουλούδια στον κήπο του Δικαστικού Μεγάρου της Τρίπολης (vd)

(Για να δείτε εικόνες, πατήστε ΕΔΩ) Το πρωί της Τετάρτης, μαθητές δημοτικού φύτευσαν πολύχρωμα λουλούδια στον κήπο του δικαστικού Μεγάρου γύρω από το άγαλμα του Α. Παπαναστασίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Χωρίς Αυτοκίνητο».

Στο σημείο μαζί με τους μαθητές βρέθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Καλτεζιώτης.

Ο Δήμος Τρίπολης για άλλη μια χρονιά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος και συμμετέχει ενεργά με πλήθος εκδηλώσεων στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2013».  

Οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει φέτος ο Δήμος Τρίπολης περιλαμβάνουν:

Διαγωνισμό ζωγραφικής σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Τρίπολης καθ’ όλη  την διάρκεια της εβδομάδας 16-22 Σεπτεμβρίου με θέμα: «Η πόλη που ονειρεύομαι».  Οι καλύτερες ζωγραφιές  θα κερδίσουν ως έπαθλο ποδήλατα και θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

Έντυπο υλικό για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για τα μειονεκτήματα της χρήσης του αυτοκινήτου και οι επιλογές εναλλακτικών μορφών μετακίνησης.

Όλη την εβδομάδα τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου που βρίσκονται στους τρεις ποδηλατικούς σταθμούς θα διατίθενται δωρεάν.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, μαθητές των γυμνασίων της Τρίπολης θα προσέλθουν στο κέντρο της πόλης για να διαγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας σε προσομοιωτή ποδηλάτου.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης θα «διεκδικήσουν» μια ανθρώπινη πόλη  συμμετέχοντας σε ομαδικά εργαστήρια ζωγραφικής στο κέντρο της πόλης.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, «Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης».  Ώρα 12.00μμ. Αφετηρία η πλατεία Άρεως μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο. Θα κληρωθούν δώρα και ποδήλατα στους συμμετέχοντες.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013, «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Στο κέντρο της πόλης απαγορεύεται η χρήση αυτοκινήτου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...