Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέο σχολείο στην Τρίπολη - Όλα έτοιμα για να υπογραφτεί το συμφωνητικό και να ξεκινήσουν τα έργα στο 4ο νηπιαγωγείο!

Νέο σχολείο στην Τρίπολη - Όλα έτοιμα για να υπογραφτεί το συμφωνητικό και να ξεκινήσουν τα έργα στο 4ο νηπιαγωγείο!

Ομόφωνα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης τα Πρακτικά της Δημοπρασίας του έργου: «Ανέγερση 4ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρίπολης», που έγινε στις 23-7-2013 ως έχουν, η δε Δημοπρασία κατακυρώνεται στον μειοδότη Σωτήριο Ματθαίο, με ποσοστό μέσης τεκμαρτής έκπτωσης 51,41%, στον οποίο αναθέτει και την εκτέλεση του έργου.

Επίσης, εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Ιωάννη Σμυρνιώτη για την υπογραφή του συμφωνητικού.

Σύμφωνα με το από 26-8-2013 Πρακτικό Επιτροπής, κατατέθηκαν είκοσι (20) οικονομικές

προσφορές, από τις οποίες βέλτιστη είναι η προσφορά του κ. Σωτήριου Ματθαίου με ποσοστό έκπτωσης 51,41%.

Το έργο αφορά στην ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης. Το οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Τρίπολης, έχει προκύψει από την πράξη εφαρμογής και έχει εμβαδό 852.35τ.μ. Το οικόπεδο αποτελεί από μόνο του οικοδομικό τετράγωνο, έχει χαρακτηριστεί από την πολεοδομική μελέτη για ανέγερση Νηπιαγωγείου και περικλείεται από ανώνυμες οδούς και την οδό Φώτη Ντάρα και βρίσκεται στο Ο.Τ 576 της Επέκτασης Φιλικών. Πλησίον του οικοπέδου, που θα ανεγερθεί το Νηπιαγωγείο, βρίσκεται παιδική χαρά και χώρος αθλοπαιδιών. Το 4ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο. Η ανάγκη μετεγκατάστασής του προκύπτει από το με αρ. πρωτ. Φ3.1/18α έγγραφο της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω ανεπάρκειας χώρων και έλλειψης του προβλεπόμενου αύλιου χώρου. Σύμφωνα με το ανωτέρω ο αριθμός μαθητών είναι 42 και προβλέπεται να γίνει 50 την επόμενη τριετία.

Για το κτίριο εκδόθηκε η 244/2012 οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τρίπολης, βάσει και του εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και αφορά σε ισόγειο κτίριο εμβαδού 471,81τ.μ. με 3 αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, γραφείο νηπιαγωγών καθώς και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται με περίφραξη, χώρους πρασίνου, υπόστεγο και ελεύθερους χώρους για τους μαθητές. Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑΜΕΑ με μελέτη προσβασιμότητας και ειδικό χώρο υγιεινής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...