Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Εικόνα που δεν τιμά καθόλου την πόλη μας» λέει ο Δήμος Τρίπολης για τα εγκαταλειμμένα κτήρια και βαγόνια του ΟΣΕ που μένουν άνθρωποι

«Εικόνα που δεν τιμά καθόλου την πόλη μας» λέει ο Δήμος Τρίπολης για τα εγκαταλειμμένα κτήρια και βαγόνια του ΟΣΕ που μένουν άνθρωποι

Μεγάλη δημοσιότητα έλαβε το ρεπορτάζ του kalimera-arkadia.gr για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια και βαγόνια του ΟΣΕ στην Τρίπολη, όπου μένουν άνθρωποι. Το ρεπορτάζ έχει ήδη κάνει το γύρο όλης της Ελλάδας και για το λόγο αυτό ο Δήμος Τρίπολης ενημερώνει:

Οι εν λόγω οικογένειες που μένουν στην περιοχή δεν είναι πολίτες του Δήμου Τρίπολης  και στη δικαιοδοσία του Δήμου δεν ανήκει ο χώρος του ΟΣΕ στην Τρίπολη.

Στο Δήμο Τρίπολης δεν έχουν καταγραφεί άστεγοι δημότες ενώ έχουν αναπτυχθεί , με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη , όλες οι Κοινωνικές Δομές που επιβάλλει η οικονομική κρίση και οι οποίες διασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρίπολης Ανδρέας Μπούρας σχετικά με το θέμα δήλωνει:  «Αυτό που προκύπτει από τις έρευνες μας είναι ότι αυτοί που μένουν μέσα στα κτίρια του σταθμού δεν είναι πολίτες του Δήμου μας αλλά εργάτες συνεργείων που συλλέγουν σκραπ  (scrap) απʼ όλη την Πελοπόννησο.

 Παρουσιάζεται μια εικόνα που δεν τιμά καθόλου την πόλη μας. Αυτό που θέλω να πω εγώ σαν Δήμος, είναι ότι ο χώρος ανήκει στην ΤΡΕΝΟΣΕ και εδώ κι ενάμιση χρόνο έχουμε στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς την ΤΡΕΝΟΣΕ να μας παραχωρήσει το χώρο, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ανάπλαση  αναλαμβάνοντας και την φύλαξη του χώρου, όμως δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Ο Δήμος θα επαναφέρει το αίτημα, ελπίζοντας τώρα να υπάρξει ανταπόκριση από την ΤΡΕΝΟΣΕ. Είναι ένας χώρος κεντρικός, δεν μας τιμά το γεγονός ότι παρουσιάζει αυτή την εικόνα, δυστυχώς δεν ανήκει σʼ εμάς. Θα ήταν καλό να μας παραχωρηθεί ο χώρος για να προχωρήσουμε σε έργα αναπλάσεως που θα αναδείξουν την περιοχή και δεν θα επιτρέπουν ανάλογες εικόνες με αυτές που παρουσιάζονται. ».   

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...