Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλους έξι μήνες κηρύχτηκε η Τρίπολη για να μην ξαναγεμίσει σκουπίδια!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλους έξι μήνες κηρύχτηκε η Τρίπολη για να μην ξαναγεμίσει σκουπίδια!

Έξι μήνες πριν, η Τρίπολη είχε «πνιγεί» από τα σκουπίδια. Η κατάσταση είχε γίνει ανυπόφορη με την πόλη να είναι γεμάτη από λόφους απορριμμάτων…

Τότε πάρθηκε η απόφαση ο Δήμος Τρίπολης να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να μπορεί να μεταφέρει τα σκουπίδια του στον ΧΥΤΑ Φυλής, στην Αττική. Η απόφαση προέβλεπε ότι αυτό θα γινόταν για διάστημα έξι μηνών. Το διάστημα αυτό ολοκληρώνεται και λύση για τα σκουπίδια δεν έχει βρεθεί, αφού δεν υπάρχει χώρος εντός του δήμου, για να πηγαίνουν τα απορρίμματα.

Στις 11 Οκτωβρίου λοιπόν πάρθηκε η απόφαση, με υπογραφή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για να παραμείνει ο Δήμος Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για άλλους έξι μήνες! Μέχρι τις 11 Απριλίου 2014!

Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος θα μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει τα σκουπίδια του στη Φυλή, εφόσον αυτό το αποδεχθούν στην Αττική…

Το ζητούμενο είναι να μην ξαναγεμίσει η πόλη σκουπίδια, μέχρι να μπορέσει να λειτουργήσει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.

Την ίδια ημέρα, απόφαση του Δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη ορίζει ως χώρο προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) που συλλέγονται από τα απορριμματοφόρα του Δήμου Τρίπολης και των συμβεβλημένων με το Δήμο Τρίπολης επιχειρήσεων αποκομιδής αστικών στερεών αποβλήτων (Α.Σ.Α.) αυτού, το γήπεδο ιδιοκτησίας Σβώλου Θωμά (Αθανασίου) στην περιοχή Αγίας Τριάδας του Δήμου Τρίπολης.

Ενδεχόμενες δαπάνες που θα προκύψουν από την εφαρμογή της  απόφασης θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου οικ. έτους 2013.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...