Menu
RSS
Κυριακή, 27/07/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Δήμος Τρίπολης αγοράζει τη Βίλα Τουρκοβασίλη με 550.000 € από το «Πράσινο Ταμείο»!

Ο Δήμος Τρίπολης αγοράζει τη Βίλα Τουρκοβασίλη με 550.000 € από το «Πράσινο Ταμείο»!

Πριν από λίγο καιρό, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει την υποβολή πρότασης για απαλλοτριώσεις κοινοχρήστων χώρων πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων Δήμου Τρίπολης.

Μεταξύ άλλων, η πρόταση αυτή αφορούσε και την απόκτηση διατηρητέου κτίσματος στο Ο.Τ. 143 του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Τρίπολης (γνωστό ως Βίλα του Τουρκοβασίλη).

Η εξέλιξη είναι ότι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (24.10.2013), ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ανακοίνωσε μία απρόσμενα θετική είδηση, ότι στο συμβούλιο του Πρασίνου Ταμείο εγκρίθηκε η πρόταση των 550.000 ευρώ για τη Βίλα Τουρκοβασίλη!

Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος το επόμενο διάστημα θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην απόκτηση της Βίλας και ενός στρέμματος γύρω από αυτή.

Και εφόσον την αποκτήσει, ο Δήμος θα αποφασίσει πως και με ποιον τρόπο θα αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό κτίριο για την πόλη της Τρίπολης.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου τη Τρίπολης προχώρησε σε κατεδάφιση της μάνδρας στη Βίλα Τουρκοβασίλη. Η μάνδρα είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνη και κατεδαφίστηκε το κομμάτι της μάνδρας, στην οδό Χατζησαράντου.

Στη θέση της μάνδρας, προβλέπεται διαπλάτυνση του δρόμου και πεζοδρόμια.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...