Οι συναντήσεις της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας με τον Δήμαρχο Τρίπολης και τον εκπρόσωπο της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου
Συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας με τον Δήμαρχο Τρίπολης και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Δ.Ε. του Δήμου και αργότερα με εκπρόσωπο της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου, στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποίησε η Ε.Λ.Μ.Ε. αξιοποιώντας την 24ωρη Απεργία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.
Κατά τις συναντήσεις τέθηκαν από πλευράς Ε.Λ.Μ.Ε. μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα, καθώς και αιτήματα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
- Στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου συζητήθηκε το αίτημα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και της επαναφοράς των δώρων (13ου και 14ου μισθού), αρχής γενομένης από το δώρο των Χριστουγέννων, καθώς και το ζήτημα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων (δόκιμων) συναδέλφων. Επιπλέον, τέθηκαν τα ζητήματα του ωραρίου, των μετακινήσεων σε πολλά σχολεία, της γραφειοκρατίας, της αξιολόγησης κ.α.
- Στη συνάντηση με το Δήμο Τρίπολης έγινε εκτενής αναφορά στα κτηριακά προβλήματα και ζητήματα υποδομών που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία λόγω παλαιότητας. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη διενέργειας ελέγχων (π.χ. αντισεισμικής προστασίας και στα συστήματα θέρμανσης). Ειδική μνεία έγινε στο κτηριακό συγκρότημα του 1ου – 3ου ΕΠΑ.Λ. στον χώρο του οποίου συστεγάζονται το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. και το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα οριστικής λύσης του κτηριακού ζητήματος.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Ανδρέας Γιαννόπουλος Φώτης Γιακουμής
Σχετικά Άρθρα
- Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης | Επόμενη συνεδρίαση στις 29 Σεπτεμβρίου 2026
- Έργο του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης τιμήθηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning!
- Ο ASTERAS AKTOR γιόρτασε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού μαζί με τους μαθητές! (εικόνες)
- Άλωση Τριπολιτσάς | Η λίστα με τους 10 δρόμους που θα κλείσουν την Κυριακή στην πόλη
- Με τον Γιάννη Κώτσιρα γιόρτασε η Μεγαλόπολη γιορτάζει τον Σχολικό Αθλητισμό! (εικόνες)






