Οι συναντήσεις της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας με τον Δήμαρχο Τρίπολης και τον εκπρόσωπο της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου
Συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας με τον Δήμαρχο Τρίπολης και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Δ.Ε. του Δήμου και αργότερα με εκπρόσωπο της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου, στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποίησε η Ε.Λ.Μ.Ε. αξιοποιώντας την 24ωρη Απεργία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.
Κατά τις συναντήσεις τέθηκαν από πλευράς Ε.Λ.Μ.Ε. μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα, καθώς και αιτήματα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
- Στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου συζητήθηκε το αίτημα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και της επαναφοράς των δώρων (13ου και 14ου μισθού), αρχής γενομένης από το δώρο των Χριστουγέννων, καθώς και το ζήτημα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων (δόκιμων) συναδέλφων. Επιπλέον, τέθηκαν τα ζητήματα του ωραρίου, των μετακινήσεων σε πολλά σχολεία, της γραφειοκρατίας, της αξιολόγησης κ.α.
- Στη συνάντηση με το Δήμο Τρίπολης έγινε εκτενής αναφορά στα κτηριακά προβλήματα και ζητήματα υποδομών που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία λόγω παλαιότητας. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη διενέργειας ελέγχων (π.χ. αντισεισμικής προστασίας και στα συστήματα θέρμανσης). Ειδική μνεία έγινε στο κτηριακό συγκρότημα του 1ου – 3ου ΕΠΑ.Λ. στον χώρο του οποίου συστεγάζονται το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. και το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα οριστικής λύσης του κτηριακού ζητήματος.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Ανδρέας Γιαννόπουλος Φώτης Γιακουμής
Σχετικά Άρθρα
- Ερωτήματα και καθυστερήσεις για τα έργα αναβάθμισης στο γήπεδο του Παράλιου Άστρους
- Επιτυχημένο το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά των ακαδημιών μπάσκετ του Αρκαδικού (εικόνες)
- Χριστουγεννιάτικη Μπασκετική Γιορτή Ακαδημιών από τον Πήγασο! (εικόνες)
- Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Κανδήλα - Όλες οι εκδηλώσεις!
- Με αισιοδοξία και ζεστή ατμόσφαιρα η Χριστουγεννιάτικη εορτή του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας (εικόνες)






