Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ψηφίστηκε με κόντρες και διαφωνίες το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Τρίπολης για το 2014!

Ψηφίστηκε με κόντρες και διαφωνίες το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Τρίπολης για το 2014!

Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Τρίπολης για το 2014 συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι «είναι ίδιο πρόγραμμα με το περυσινό. Ότι, έργα γίνονται, γίνονται μέσα στην πόλη και όχι στα χωριά. Βρήκε έτοιμα έργα ο δήμαρχος και προς τιμήν του τα προχωράει.

Κανένα έργο αναπτυξιακό, συνεχίζει η τακτική μικρών κομμένων έργων για να μπορέσουν να εκτελεστούν στα όρια της απευθείας ανάθεσης στη λογική της ψηφοθηρίας, ενόψει εκλογών.

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν το ψηφίζουμε».

Ο Δημήτρης Παυλής είπε ότι «μιλάμε για ένα τεχνικό πρόγραμμα που είναι ανάξιο και να το χαρακτηρίσω. Ομόφωνα έπρεπε να απορριφτεί ή να αποσυρθεί».

Ο Κώστας Γεωργακόπουλος είπε ότι «πάει να γίνει έγκλημα στην κεντρική πλατεία και θα πω μπράβο στο δήμαρχο αν δεν τη χρησιμοποιήσει. Αυτή τη φορά δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε διότι δεν είναι αναπτυξιακό».

Ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι «το τεχνικό πρόγραμμα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες και θα το καταψηφίσουμε».

Ο Τάσος Παπαζαχαρίας είπε ότι «το πρόγραμμα είναι χιλιοκατατμημένο για να παίρνει καμία δουλίτσα κανένας μικροεργολάβος που κι αυτοί είναι στριμωγμένοι αλλά δεν έχει σχέση με ένα σοβαρό έργο που πρέπει να διατελούμε εδώ ως δημοτικό συμβούλιο».

Ότι δεν υπάρχουν έργα με τη σφραγίδα Σμυρνιώτη μίλησε ο Δημήτρης Βόσνος.

Για προσπάθεια σοβαρή από τη δημοτική αν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών μίλησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Σαββάκης.

Παράπονα εκφράστηκαν από τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων Αγίου Κωνσταντίνου (ζήτησε να γκρεμιστούν ετοιμόρροπα σπίτια και να γίνει ανάπλαση στην πλατεία), Βλαχέρνας, Σκοπής και Παλαιόπυργου (μίλησε για ευνοημένους αντιδημάρχους).

Για την «κατηγορία» περί κατατμήσεων ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι τα έργα πρέπει να μένουν εδώ σε μικρούς εργολήπτες και όχι σε μεγαλοεργολάβους. Επίσης, ο Δήμαρχος είπε ότι έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει, είτε με τους μετακλητούς υπαλλήλους είτε με το προσωπικό του δήμου που καταβάλει υπεράνθρωπη προσπάθεια που προσπαθεί και δεν αφήνει κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο. Αυτή τη στιγμή πέρα από το όραμα προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη μελέτη για την ολοκλήρωση του περιφερειακού που είναι σημαντικό έργο, προσπαθούμε να εντάξουμε έργα ύψους 1.300.000 ευρώ στο δήμο Βαλτετσίου που θα λύσουν πολλά προβλήματα πλημμυρών και της καταβόθρας της Δάφνης και τέλος αύριο θα φύγει η πρόταση για αλλαγή 4.000 λαμπτήρων που θα επιφέρει μείωση κόστους ηλεκτροφωτισμού κατά 66%. Δεν σταματάμε να διαχειριζόμαστε τη φτώχεια της ΣΑΤΑ.

Στην τελική ψηφοφορία υπέρ ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και κατά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...