Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταγγελία εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ συζητήθηκε έντονα στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης

Καταγγελία εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ συζητήθηκε έντονα στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης

Σε καταγγελία προχώρησαν εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία του δήμου Τρίπολης. Η καταγγελία τους αναγνώστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από την Πρόεδρο κυρία Πανοπούλου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον Δήμαρχο, τονίζοντας ότι κατά την προσφυγή τους στο δικαστήριο, ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον δήμο όχι μόνο δεν ήταν συναινετικός, αλλά ισχυρίστηκε ότι «δεν τους θέλουμε και δεν τους χρειαζόμαστε», αν και υπήρχε απόφαση διαφορετική στο δημοτικό συμβούλιο. 

Αυτό που τόνισαν οι εργαζόμενοι είναι ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λαγός είπε ότι είναι απαράδεκτο να προσωποποιείται το θέμα στο πρόσωπο του κ. Τζιούμη. Ο κ. Τζιούμης έκανε ακριβώς αυτό που είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και μέσω της οικονομικής επιτροπής ορίστηκε δικηγόρος. Θα πρέπει να το αποδείξουν ότι ο Δήμαρχος έδωσε άλλες εντολές.  Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις από τον δικηγόρο.

Ο Γιάννης μυρνιώτης είπε ότι «ο νομικός πρέπει να ακολουθήσει τη στάση του δημοτικού συμβουλίου. Άλλα λέμε εδώ, άλλα κάνει αυτός και για αυτό βγήκε αρνητική απόφαση του δικαστηρίου».

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε ότι «είναι κεντρικό θέμα θεσμικής λειτουργίας του δήμαρχου. «Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμαρχος είναι εκτελεστικό όργανο του δημοτικού συμβουλίου. Αντί αυτού, δίνει άλλη εντολή στον δικηγόρο. Είναι πολύ σοβαρό θεσμικό ατόπημα του δημάρχου. Γράφουμε το δημοτικό συμβούλιο. Είναι υπόλογος ο Δήμαρχος για παράβαση καθήκοντος, ναι ή όχι; Δεν είναι μονάρχης, ούτε σουλτάνος, υλοποίει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Θα ζητήσω να κάνουμε ενέργειες και κατά του δικηγόρου.»

Ο Βαγγέλης Γούργαρης είπε ότι «η στάση του δήμου είναι απαράδεκτη στο συγκεκριμένο θέα και δεν είναι θέμα δικηγόρου. «Μην φωνάζουμε τώρα, στο 24 θέμα έχουμε βάλει δικηγόρο εναντίον των εργαζομένων με ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής».

Ο Παναγιώτης Κοσκινάς είπε ότι «πραγματικά υπάρχει πρόβλημα. Ο δικηγόρος είναι καταπέλτης κατά των εργαζομένων, εκτελεί την εντολή του εντολέα του. Κάποιος του είπε να πάρει αυτή τη θέση στο δικαστήριο. Αυτό ήταν που έβγαλε το τελικό αποτέλεσμα.»

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Κωστόπουλος ανάφερε ότι «αυτές οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αναφέρουν ότι συμφωνούν με την παράταση του προγράμματος που είναι πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα σταμάτησε από τον ΟΑΕΔ και όχι από τον δήμο».

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι «ο δικηγόρος ουσιαστικά λέει άλλα και λογικά ακολουθεί τη γραμμή του εντολέα. Η απόδειξη είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας».

Η κυρία Παρασκευοπούλου – Καλασούντα είπε ότι «έχει δίκιο ο κ. γραμματέας ότι ήταν πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Από κάπου όμως πρέπει να ζητηθούν ευθύνες και εξηγήσεις. Από τη στιγμή που είπε ο δικηγόρος ότι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν συμπεριέλαβε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ποιος δεν μετέφερε αυτή την απόφαση στον δικηγόρο, ότι είμαι υπέρ των υπαλλήλων;»

Ο Δημήτρης Τασιγιαννάκης είπε ότι «πρέπει η οικονομική επιτροπή να στραφεί εναντίον του δικηγόρου και να μας πει τι έχει γίνει.»

Ο Γιώργος Οικονομόπουλος είπε ότι «πρέπει να διαβάσουμε τα επίσημα πρακτικά του δικαστηρίου.»

Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος είπε ότι «θεωρώ πως ο δήμαρχος θα ήθελε τους εργαζομένους με το μέρος του. Να περιμένουμε τον Δήμαρχο και τον δικηγόρο να έρθουν και να μας εξηγήσουν. Ο Δήμαρχος έδειξε την ευαισθησία του στο θεά της ΚΕΔΗΤ, μακάρι την ίδια ευαισθησία να έδειχναν ο κ. Σμυρνιώτης και ο κ. Βόσνος.»

Η εργαζόμενη κυρία Κούλη τόνισε ότι «υπάρχουν τα πρακτικά του δικαστηρίου και προσέθεσε ότι στην περιφέρεια ο κ. Νίκας στήριξε έμπρακτα τους εργαζομένους.»

Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απουσίαζε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Για το θέμα αυτό, η συζήτηση ολοκληρώθηκε εκεί.

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 17:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιος ήταν ρε παιδιά ο δικηγόρος να μαθαίνουμε και εμείς οι φτωχοί στο πνεύμα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 14:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Τζιουμη άρχισαν τα όργανα! Καλά σου τα λένε!

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 14:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Ωφελουμενοι στην περιφέρεια Αρκαδιας συνεχίζουν &εργάζονται κανονικά μέχρι τον Απρίλη αφού κέρδισαν προσωρινή διαταγή. Εάν τον Απρίλιο βγουν θετικά τα ασφαλιστικά μέτρα,θα προσληφθούν με κανονικο μισθό.Δυο μέτρα &δύο σταθμά έχουμε εδώ? Δλδ σημασία είχε σε ποιον φορέα σε πήραν? Θέμα τυχης &όχι αξιοκρατικων προσόντων. Τεράστια αδικία....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 02:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Σπηλιοπουλος έκανε το πιο εύστοχο σχόλιο. Μπράβο από έναν υπάλληλο της ΚΕΔΗΤ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 18:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα Κοινοφελη Προγράμματα είναι προγράμματα μεταξύ της ΔΥΠΑ πρώην ΟΑΕΔ και της Επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας. Κάποια από αυτά πήραν παράταση όντως λόγω έκτακτων αναγκών. Πλέον δεν πρόκειται να παραταχθούν διότι τα άτομα που απασχολουνταιπροσπαθουν να αποκτήσουν δικαιώματα και να συρρωνται στα δικαστήρια για να γίνουν μόνιμοι υπάλληλοι. Επειδή το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει δεν παρατείνει τις συμβάσεις αλλά ταυτόχρονα είναι έτοιμο να βγάλει καινούργιες προσκλήσεις για τις ανάγκες που προκύπτουν αλλά με άλλους ωφελουμενους... Και όλα αυτά επειδή πρόκειται για πρόγραμμα και όχι για οποιαδήποτε σύμβαση από τον Δήμο... Απλά ενημερωτικά γιατί λόγω της περιόδου των εκλογών όλα τα πολιτικοποιουμε

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...