Menu
RSS
Πέμπτη, 23/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με «άρωμα ιστορίας» της Τρίπολης η πολιτιστική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (εικόνες)

Με «άρωμα ιστορίας» της Τρίπολης η πολιτιστική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (εικόνες)

Το βράδυ της Τρίτης (19/09) στον υπαίθριο χώρο της πλατείας Βαλτετσίου, διεξήχθη η εξαιρετική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο πλαίσια της παρουσίασης του, υπό έκδοση βιβλίου, του κ. Χρήστου Μήτσια με τίτλο: «Τρίπολη: 1830-2000 - Μια νοσταλγική αναδρομή».

Το περιεχόμενο της εξαιρετικής αυτής έκδοσης παρουσιάζει ουσιαστικά τη ζωή της Αρκαδικής πρωτεύουσας από το 1830 ως το 2000. Στις σελίδες του ξεδιπλώνονται οι δρόμοι, τα επαγγέλματα, οι αγορές, τα καταστήματα, οι άνθρωποι της πόλης μας μέσα από αφηγήσεις, τεκμήρια και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Εκτενείς αναφορές στην ιστορία της Τρίπολης αλλά και στο σπουδαίο αυτό εκδοτικό εγχείρημα πραγματοποίησαν τόσο η κα Εύα Γαλανιάδη, όσο και ο κ. Βασίλης Σιακωτός.

Στα πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης στην οποία παρουσία έδωσαν αρκετοί συνδημότες μας και σε μια ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία εν όψει της Άλωσης της Τριπολιτσάς, παρουσιάστηκε και η γνήσια επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που έχει στην κατοχή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Χαιρετισμό πραγματοποίησε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο συγκεκριμένο βιβλίο του κ. Μήτσια με την ιστορία της Τρίπολης, όσο και στην χειρόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη την οποία απέκτησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ύστερα από συντονισμένες και ουσιαστικές ενέργειες και η οποία πλέον θα φυλάσσεται στο Πολεμικό Μουσείο παράρτημα Τρίπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιάννης Τρουπής, προσέφερε αντίγραφο της χειρόγραφης επιστολής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη τόσο στο Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, όσο και στον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Παρασκευά Κατσικερό, προκειμένου να την τοποθετηθεί στο «Μεγάλο Καφενείο» το οποίο και διαχειρίζεται.

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε στον ίδιο χώρο μουσική εκδήλωση με τους παρακάτω τοπικούς καλλιτέχνες: Βίκυ Μαργιώλου, Κωνσταντίνα Τσούκαλη, Παναγιώτης Λιακόπουλος και Τάκης Αλεξάκης στο τραγούδι, Θέμης Ράπτης στα πλήκτρα, Χρήστος Γιαννόπουλος στα τύμπανα, Βαγγέλης Τρικούλης στην κιθάρα, Χάρης Μπουτσελάκης στο μπάσο - κιθάρα, Γιάννης Ανδρουτσόπουλος στα κρουστά - σαξόφωνο και Ιωάννης Λαγός στο μπουζούκι. Την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος είχε ο κ. Ιωάννης Λαγός.

Για την παρουσίαση του εξαιρετικού ιστορικού βιβλίου με τίτλο: «Τρίπολη: 1830-2000 - Μια νοσταλγική αναδρομή», μίλησε και στην κάμερα του drt915.gr, ο συγγραφέας κ. Χρήστος Μήτσιας. Επίσης σχετική δήλωση για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και φυσικά την παρουσίαση της συγκεκριμένης έκδοσης, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας ΑΕ, κ. Νίκος Κουτσόγιωργας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Θέμης Ζούζουλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοδένδρων, κ. Κώστας Ταλούμης, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...